Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 08:14

Η Παρασκευή Βρυζίδου στις πληγείσες καλλιέργειες στον κάμπο του Σαριγκιόλ

Η Παρασκευή Βρυζίδου Βουλευτής Ν. Κοζάνης επισκέφθηκε με τον Πρόεδρο και τους συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας,

τα πλημμυρισμένα χωράφια του χωριού και της ευρύτερης περιοχής του Σαριγκιόλ που έχουν πληγεί από την πρόσφατη ισχυρή χαλαζόπτωση.

Την Τρίτη αναμένονται οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο των καλλιεργειών, όπως πατάτες, ηλίανθος, ελαιοκράμβη, σιτηρά.

Όσον αφορά τα καλαμπόκια, που δεν περιλαμβάνονται στην παρούσα χρονική περίοδο στις αποζημιώσεις, θα συζητηθεί και θα διεκδικηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ στην Αθήνα και γι΄αυτά η δυνατότητα αποζημίωσής τους. Με τον προβληματισμό του χρόνου υλοποίησης μιας τέτοιας ενέργειας, έτσι ώστε έγκαιρα να αποζημιωθούν οι αγρότες και να μην υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών, λόγω παγετού στο προανθικό στάδιο των δενδροκαλλιεργειών στους Πύργους, Μεσόβουνο και Κομνηνά.

Επίσης θα συζητηθεί με το Υπουργείο και το αίτημα των αγροτών της Τ.Κ. Πελεκάνου Βοΐου, που τέθηκε στη Βουλευτή σε συνάντηση μαζί τους, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πέλεκον 2022», για ένταξη στα ΠΣΕΑ των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν, λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων, στις καλλιέργειες των σιτηρών τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 08:22