Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 12:35

Απάντηση του Στάθη Κωσταντινίδη στο άρθρο του vetonews «Αιχμές του Μιχάλη Παπαδόπουλου σε Κασαπίδη και Κωνσταντινίδη για απολιγνιτοποίηση και τον δρόμο Κοζάνης Λάρισας»

Κύριε Κουταβά, με το από 9/6/2022 δελτίο τύπου εξέφρασα την ικανοποίησή μου για την υλοποίηση της δέσμευσης του Υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη,

κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη το Νοέμβριο του 2021, για την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Κοζάνης-Λάρισας, ένα έργο που διαθέτει επαρκή ωριμότητα και θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στα Καμβούνια, στη Λίμνη του Πολυφύτου και στις παραλίμνιες περιοχές.

Πουθενά στο δημοσίευμά μου δεν ισχυρίζομαι ότι η υλοποίηση αυτού του έργου, που επί χρόνια μαράζωνε, οφείλεται μόνο σε δικές μου ενέργειες. Το αντίθετο μάλιστα, χαρακτηριστικά σημειώνω ότι, ενώ το Κοζάνη-Λάρισα φαινόταν να εγκαταλείπεται μετά την απόφαση για την κατασκευή του βορείου τμήματος του Ε65, κάτι τέτοιο δεν συνέβη από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και από εμάς τους εκπροσώπους του τόπου. Συμπληρώνω, δε, ότι η δέσμευση του Υφυπουργού κ Καραγιάννη για την κατασκευή του δρόμου με νέα γεωμετρικά στοιχεία αποτελεί ευφυή λύση που προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη που δικαιούται τα εύσημα

Εξάλλου, συνιστά ακατανόητη νοηματική παραποίηση του κειμένου μου, ότι το έργο αυτό αποτέλεσε δικό μου όραμα, ενώ εγώ αναφέρομαι στην ανάγκη οδικών και μεταφορικών υποδομών προκειμένου να πετύχει το όραμα της Δίκαιης Μετάβασης.

Θεμιτά, νομίζω, στο ίδιο δελτίο τύπου, αναφέρομαι στις επανειλημμένες και σε όλα τα επίπεδα διεκδικήσεις μου, για την ικανοποίηση ενός νευραλγικού αιτήματος της περιοχής, το οποίο θεωρώ ότι θα δημιουργήσει όρους ανάπτυξης και θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Εξάλλου, κάθε πολιτικός εκπρόσωπος δικαιούται να αναδεικνύει το έργο και τις παρεμβάσεις του και κρίνεται γι΄ αυτό από τους συμπολίτες μας. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε εμένα ο Υφυπουργός κ Παπαδόπουλος, όταν από το βήμα του συνεδρίου για την πράσινη κινητικότητα έκανε λόγο σε «διάφορους φίλους και συναδέλφους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν πάρα πολύ σημαντική η συμμετοχή τους σε αυτό», αφού δεν μου ανήκει η έκφραση. Δε συμμερίζομαι βεβαίως την άποψη ότι δεν είναι σημαντικές οι διεκδικήσεις των βουλευτών για την υλοποίηση πολιτικών τοπικής ή ευρύτερης εμβέλειας. Όποιος αυτό πιστεύει, τότε προφανώς έτσι θα πολιτεύεται.

Στον πόλεμο για την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών, στην προσπάθεια για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του τόπου μας που διανύει έναν ιστορικό κόμβο, δεν έχουν θέση αλαζονικές, διχαστικές και αμετροεπείς συμπεριφορές. Οφείλουμε όλοι να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε, αλλά και να αναδεικνύουμε το έργο της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό πρέπει να ενημερωνόμαστε εγκαίρως και επαρκώς, ώστε να μη δημιουργούμε αρνητικά αισθήματα, σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες, ιδίως σε ό,τι αφορά σε εμβληματικά έργα και ζητήματα του τόπου μας.

Το κείμενο του vetonews κλικ εδω

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 12:40