Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 14:15

Γιώργος Κασαπίδης: «Ιδρύεται η πρώτη Ζώνη Καινοτομίας στην Δυτική Μακεδονία»

Την ίδρυση της πρώτης Ζώνης καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να εισηγηθεί στο προσεχές Περιφερειακό συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του

στους δημοσιογράφους η λειτουργική έκταση της Ζώνης καινοτομίας θα εκτείνεται και στις 4 Περιφερειακές ενότητες ώστε «η ανταγωνιστικότητα, οι νέες εφαρμογές και καινοτομίες, να μεταμορφώσουν το παραγωγικό μοντέλο των περιοχών μας». 

Στο ζήτημα των φθορών  που υπάρχουν σε ορισμένους προβόλους της υψηλής Γέφυρας Σερβίων ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «σήμερα ολοκληρώνουν την αυτοψία τους στην γέφυρα τεχνικά και επιστημονικά κλιμάκια του αναδόχου αλλά και της Εγνατίας οδού» ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε το πόρισμα όπου θα μας ορίζει τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα σημεία της γέφυρας». 

Ο κ. Κασαπίδης αποκάλυψε  ότι προβλήματα υπάρχουν και σε μια άλλη  πολύ μικρότερη από αυτή των Σερβίων σένα παραπόταμο του Αλιάκμονα στην γέφυρα του Βενέτικου στα Γρεβενά, όπου εως τα μέσα του επόμενου μήνα ολοκληρώνεται η μελέτη που έχει ως στόχο «την επιδιόρθωσή προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της απουσίας συντήρησης». Η γέφυρα του Βενέτικου συνδέει τα Γρεβενά με την Καλαμπάκα, με τα νερά του ποταμού και το γεωλογικό ανάγλυφο της περιοχής να αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο προσελκύοντας  επισκέπτες  και περιηγητές.  

Ο Γιώργος Κασαπίδης ερωτώμενος για το θέμα της απόρριψης του σχεδίου «White Dragon» από τα σημαντικά  έργα  υδρογόνου Κοινού  Ευρωπαϊκού  Ενδιαφέροντος  (IPCEI)  και που αποτελούσε ένα μεγάλο όραμα της Περιφερειακής αρχής για την δυτική Μακεδονία δήλωσε ότι «έχω ήσυχη την συνείδηση μου αφού χάρις στις δικές μας προσπάθειες που ξεκίνησαν το 2019 καταφέραμε η κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτήν την Τεχνολογία και σήμερα πολλά έργα από διάφορους φορείς και ομίλους να έχουν αναφορά στις τεχνολογίες υδρογόνου». Ο κ. Κασαπίδης τόνισε ότι «δεν χάνουμε το κουράγιο μας και την πίστη μας» ενώ  άφησε να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει επανασχεδιασμός του έργου ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο τρίτο κύμα των επενδύσεων που θα κρίνει η ΕΕ.  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 14:19