Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 10:16

Μετωπική ομάδας αγροτών του Δρεπάνου στον δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα: "θα οργώσουμε και θα σπείρουμε τα χωράφια... είμαστε αποφασισμένοι για ''πόλεμο" εάν προκληθούμε"

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Κοεμτσόπουλος εισηγήθηκε θέμα με εκμισθώσεις χωραφιών ιδιοκτησίας του δήμου, από την  παραπάνω εισήγηση έλειπε το αγρόκτημα 850 στην πρώην κοινότητα Δρεπάνου.

Σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου ο εισηγητής δήλωσε άγνοια… 

Εκτός μικροφώνου ο δήμαρχος Μαλούτας σιγοψυθίρισε πως εξακολουθεί να υφίσταται ενδιαφέρον από τον επενδυτή…

Σε αυτό το σημείο ξεπροβάλλει ένα θεμελιώδες ερώτημα.

Ο δήμαρχος διαβουλεύεται "κατά μάνας", με επίδοξους επενδυτές…

Δεν γνωρίζουν στον πάνω όροφο του κτιρίου της πλατείας Νίκης ότι προ τριμήνου ζητήθηκαν προτάσεις απ'το κοινοτικό συμβούλιο Δρεπάνου προκειμένου να υπάρξει προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης του αγροτεμαχίου 850 για τα επόμενα 4 - 5 χρόνια;;;

Δεν γνωρίζουν ότι ήδη στάλθηκαν έγκαιρα οι προτάσεις…

Τι άλλαξε λοιπόν;;;

Θα γνωρίζει ο δήμαρχος ότι οι φίλοι του οι επενδυτές επισκέφθηκαν την αρχαιολογική υπηρεσία Κοζάνης κομίζοντας εναλλακτικές προτάσεις που αφορούσαν:

  • Σπάσιμο του 850 σε δύο τεμάχια ( βόρεια - νότια )
  • Με εγκατάλειψη του νότιου τμήματος και αξιοποίηση του βόρειου
  • Με ενδιάμεση φύτευση ακακίας…

Απ'την αρχαιολογία έλαβαν ένα μεγαλοπρεπές και απόλυτο ΟΧΙ!!!

Για τον απλό λόγο πως απ' τον τύμβο Δρεπάνου δεν μπορεί να υπάρξει βιομηχανική κατασκευή σε απόσταση 700 μέτρων, που μάλιστα επεκτάθηκε με απόφαση πρόσφατα στα 2000 μέτρα.

Επομένως άνθρακας ο θησαυρός για τους επενδυτές και τον δήμαρχο…

Υπενθυμίζουμε στον δήμαρχο το πρωταρχικό ερώτημα.

Γιατί μία επένδυση που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μη αροτραία έκταση θα πρέπει να δεσμεύσει το 25% της αρδεύσιμης έκτασης του αγροκτήματος Δρεπάνου με δυναμικές καλλιέργειες;;;

Αν ο δήμαρχος μπορεί πειστικά να απαντήσει τότε θα αποκτήσει ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα.

Όμως τα πρόσφατα γεγονότα αφαιρούν απ'τον ίδιο και τους μανδαρίνους του ποιότητα και ποσότητα επιχειρημάτων. Διότι στο μεταξύ 87000 στρέμματα μεταφέρθηκαν από την ΔΕΗ Α.Ε. στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., επομένως ο επίδοξος επενδυτής μπορεί να προστρέξει στον πρόεδρο της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ για μακροχρόνια σύμβαση ανάπτυξης της επένδυσης του και μάλιστα με μικρότερο οικονομικό κόστος.

Επιπρόσθετα, ήδη το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) ζήτησε απ' αυτήν την καλλιεργητική περίοδο, απόσυρση της δραστηριότητας απ' την παραπάνω καλλιεργήσιμη έκταση…

Επιπλέον, ως ομάδα αγροτών Δρεπάνου δε δεχόμαστε την έκφραση αυθαίρετοι καλλιέργειας για την καλλιεργητική περίοδο 2021-2022 διότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι που υπογράφουν το σχετικό έγγραφο δεν γνωρίζουν τον αστικό κώδικα ( περί μισθώσεων αγροτεμαχίων), που θα μπορούσαν να βρουν εύκολα στο διαδίκτυο για τις Μισθώσεις Αγροτεμαχίων, δηλαδή να αντιληφθούν ότι μετά τη λήξη της σύμβασης, η σύμβαση λειτουργεί για ΕΝΑΝ ακόμη χρόνο επειδή δεν υπήρξε έγκυρη και νόμιμη ειδοποίηση.

Η ομάδα αγροτών δεν είναι δικομανείς για να αποκατασταθεί η ύβρις… το αφήνουμε στη δική τους χρηστή διοίκηση…

Τέλος, ο δήμαρχος Μαλούτας, οι πέριξ μανδαρίνοι του, τα μικρά και μεγαλύτερα παπαγαλάκια του ολούθε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ομάδα αγροτών γνωρίζει την ιστορία, την παρακολουθεί σε κάθε βήμα και είναι αποφασισμένη να προβεί σε πόλεμο γνωρίζοντας πως και πότε να τον κάνει εφόσον προκληθεί.

Ήδη τις επόμενες μέρες ( αμέσως μετά το δέσιμο του άχυρου) μαζικά θα μπούμε στο 850 για την πρώτη δισκοσβάρνα, αργότερα θα οργώσουμε και τέλος, θα σπείρουμε ( προσπαθώντας να περισώσουμε την φετινή καταστροφική χαλαζόπτωση 8-10 Ιουνίου 2022).

Αργότερα θα επισκεφθούμε το κτίριο της πλατείας Νίκης ( σε συννενόηση πάντα με την τροχαία Κοζάνης).

Οι εκπλήξεις στη δράση μας θα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την κοινωνία, τα τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε.

 

Ομάδα αγροτών Δρεπάνου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 10:23