Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 10:16

Στο ΣΤΕ προσφεύγει ο δήμος Βοϊου για τα Φωτοβολταϊκά στην Γαλατινή

Οικονομική ζημία 20.000 ευρώ στο Fiesta Voio – Επιτυχές το εγχείρημα
Στο ΣΤΕ ο Δήμος Βοΐου για τα φωτοβολταϊκά πάρκα σε Εράτυρα – Γαλατινή
Ο Μιχάλης Καραμπατζιάς έφερε εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο Βοΐου το θέμα των φωτοβολταϊκών. Όπως είπε Θα καταστραφεί ένας βοσκότοπος μεταξύ Εράτυρας – Γαλατινής με τα φωτοβολταϊκά 17 εταιριών που μιλούν για έργα 1 δις.
Από πλευράς εταιριών έγινε αίτημα συγχώνευσης σε κάποια πάρκα απάντησε ο δήμαρχος Βοΐου, ενώ από πλευράς δήμου έχουν γίνει ενέργειες προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας . «Η δέσμευση που είχαμε είναι θα εξαντλήσουμε το νομικό κομμάτι. Είχαμε μερικά επεισόδια που άνθρωποι κλήθηκαν στο τμήμα, υπήρχαν αντιδράσεις καθόλα δίκαιες, αυτά τα πάρκα δεν μπορούν να εγκατασταθούν στη Γαλατινή. Αυτό που πάει να γίνει είναι ένα έγκλημα».
«Στo Fiesta Voio είχαμε οικονομική ζημία 20.000 ευρώ , αλλά υπήρχε επιτυχία στο εγχείρημα» . Ήρθαν 5.000 στον χώρο που δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ την περιοχή, όπως είπε. Τα ξενοδοχεία και τα πλησιέστερα μαγαζιά στη Σιάτιστα είχαν κόσμο συμπλήρωσε λέγοντας ότι πήραμε μαθήματα και του χρόνου θα ξέρουμε που θα κόψουμε για να υπάρχει και οικονομική επιτυχία. «Ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος».
Για το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας ανέφερε ότι αργεί πολύ η μελέτη, δεν περπατάει. «Το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας υπολειτουργεί, έχει τρεις γιατρούς, δεν κάνουν τίποτα , η 3η ΥΠΕ δεν ενδιαφέρεται. Ο Δήμος θα κάνει μια δαπάνη από 15 Σεπτεμβρίου και γιατρός θα επισκέπτεται τα δημοτικά διαμερίσματα Γαλατινής και Εράτυρας που εδώ και μήνες δεν έχουν γιατρό.
Έρχονται αυξήσεις στη διαχείριση απορριμμάτων.
Αυξήσεις λόγω ΦΠΑ αλλά και άλλων παραγόντων, όπως τα υπολείμματα 30.000 τόνων που χρεώνονται με 25 ευρώ ο καθένας, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης.
Ό Αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Μαγιάγκας, είπε ότι ο Δήμος διαθέτει το 45% των ανταποδοτικών τελών για τη διαχείριση απορριμμάτων και μάλιστα είναι καλοπληρωτής.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ανάγκαζε το Δήμο Βοΐου να δαπανήσει το 65%.
Πριν τη συνεδρίαση έγινε βράβευση μαθητών- αθλητών του Δήμου Βοΐου που πέτυχαν υψηλές διακρίσεις.
Ο Σάββας Τσαγκαλίδης ορίστηκε άμισθος εντεταλμένος σύμβουλος πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το θέμα των συνεχών απουσιών της Χρυσούλας Μαρκούση, έθεσε ο Ανδρέας Κορδίστας, και είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να παρίσταται στις συνεδριάσεις, αλλιώς να αντικατασταθεί.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 10:20