Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 03:44

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Νέα εποχή για την ΖΕΠ

 «Σάρκα και οστά» σε ένα όραμα που τέθηκε από την αρχή που ξεκίνησε η υλοποίηση της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης, να δημιουργηθεί δηλαδή εκεί ο λεγόμενος «έξυπνος οικισμός», θα δώσει η ολοκλήρωση των έργων που αφορούν το Ευρυζωνικό Δίκτυο Οπτικών Ινών.

 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης Γεωργία Ζεμπιλιάδου μιλώντας στο «VETO», ανέφερε πως το έργο που θα κοστίσει συνολικά 4 εκατομμύρια ευρώ, από την Κοινωνία της Πληροφορίας, «στην ουσία είναι η υλοποίηση της αρχικής φιλοσοφίας που υπήρχε για την ΖΕΠ και μιλούσε για την δημιουργία ενός «έξυπνου χωριού». Δηλαδή με το έργο αυτό παίρνει σάρκα και οστά η πλήρης λειτουργία των οπτικών ινών που σημαίνει μετάβαση της περιοχής σε μια άλλη εποχή, της γρήγορης μετάδοσης της πληροφορίας και της γνώσης, αλλά και μετάβαση σε ένα άλλο στάδιο το οποίο δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα στην ανάπτυξη της ΖΕΠ».

 

Η έναρξη λειτουργίας του Ευρυζωνικού Δικτύου Οπτικών Ινών για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της ΖΕΠ να καρπωθούν τις υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας που θα παρέχονται και μάλιστα δωρεάν για τον πρώτο χρόνο. Με την σύνδεσή τους δηλαδή στο δίκτυο θα τους παρέχεται δωρεάν ο απαραίτητος τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός αλλά και οι ψηφιακές υπηρεσίες.

 

Συγκεκριμένα θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν internet υψηλών ταχυτήτων (έως και 1Gb) απευθείας στην τηλεόρασή, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα υπολογιστής, θα έχουν διαθέσιμα δορυφορικά κανάλια, ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο, video in Demand (θα επιλέγουν μέσα από μια πλούσια συλλογή κινηματογραφικών ταινιών, την ταινία που θα παρακολουθήσουν), email, εικονοτηλεφωνία (απεριόριστη χρήση) και τηλε-εκπαίδευση.

 

Ειδικά για την τηλε – εκπαίδευση η κα Ζεμπιλιάδου τόνισε την σπουδαιότητα της δυνατότητας αυτής που προσφέρει την απαραίτητη γνώση από απόσταση για όλες τις λειτουργίας των καινούργιων συστημάτων πληροφορικής.

 

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να δώσει ένα σπουδαίο προβάδισμα συνολικά στο Δήμο της Κοζάνης για την αξιοποίηση των ευρυζωνικών δικτύων. Όπως ανέφερε η κα Ζεμπιλιάδου το ΕΣΠΑ ειδικά για τη χώρα μας προβλέπει ένα ποσό 2,5 δις ευρώ προκειμένου να διασυνδεθούν τα μητροπολιτικά δίκτυα με τους τελικούς χρήστες (πολίτες). «Το έργο των ευρυζωνικών δικτύων στη ΖΕΠ που οραματίστηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για το Δήμο που έχοντας την τεχνογνωσία αλλά και τις υποδομές θα μπορέσει να πρωτοστατήσει και να είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που θα λειτουργήσει πιλοτικά το πρόγραμμα δεσμεύοντας τους ανάλογους πόρους από το ΕΣΠΑ», επισήμανε.  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 02:52