Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 12:06

Η Κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις, για την άρνηση της ΔΕΗ σχετικά με την λειτουργία του σχολείου της Ποντοκώμης

 
 Η αρνητική απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ κυρίου Στάσση στο δίκαιο αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Ποντοκώμης
για παράταση λειτουργίας των απαλλοτριωμένων σχολικών μονάδων του οικισμού για ένα ακόμη χρόνο, λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης, φανερώνει με ξεκάθαρο τρόπο το πώς θα αντιμετωπίζονται πλέον οι τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης. Είναι φανερό ότι ο επιχειρηματικός κυνισμός και η εφαρμογή συμφωνιών για το μέλλον του τόπου απόντων των άμεσα ενδιαφερόμενων Δυτικομακεδόνων θα είναι από εδώ και πέρα ο κανόνας.
Το κλείσιμο ενός σχολείου που αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο και παράγοντα συνοχής μιας κοινωνίας είναι από μόνο του κατακριτέο ως γεγονός. Αν συνδυαστεί μάλιστα με το ότι την απόφαση για κάτι τέτοιο την παίρνει μια Ανώνυμη Εταιρεία που είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την μη ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης και επομένως του νέου σχολείου, τότε έχουμε μια ξεκάθαρη προσβολή αλλά και πρόκληση απέναντι στο κοινό αίσθημα.
Δυστυχώς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές παρόμοιες προκλήσεις στο άμεσο μέλλον και είναι καιρός η δημοτική αρχή Μαλούτα να πάψει να είναι απλός παρατηρητής, να επιλέξει μετερίζι και να επιτελέσει επιτέλους τον ρόλο της.
Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό κύριοι της ΔΕΗ ΑΕ και της Δημοτικής Αρχής, ρωτήστε και τα παιδιά της Ποντοκώμης.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 12:11