Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 10:07

Η Απόφαση της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» Τι λέει για τις εκλογές

Στο πεδίο της λεγόμενης «απολιγνιτοποίησης» συνεχίζεται το καταστροφικό έργο της αποβιομηχάνισης, της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της εγκατάλειψης των ορυχείων από τη ΔΕΗ  που έφερε ήδη τα πρώτα καταστροφικά

αποτελέσματα όπως με ακρίβεια τα είχαμε περιγράψει στην Εισήγησή μας, στην Ημερίδα που έγινε στις 26/1/2020). 

Η Δυτική Μακεδονία μαραζώνει και εγκαταλείπεται από τους κατοίκους της και μάλιστα από το πιο δυναμικό κομμάτι της που είναι η νεολαία και οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, στη μεταποίηση, στην κτηνοτροφία, στον αγροτικό τομέα αλλά και στον τριτογενή τομέα. Η ανεργία, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΝΚΟ θα φτάσει στο 20% στα τέλη του 2022 (στο 12% είναι Πανελλαδικά) παρότι η πλειοψηφία των ανέργων εγκαταλείπει την Περιοχή. 

Ο Πρωτογενής τομέας (γεωργία- Κτηνοτροφία) παρότι είχε ιδιαίτερη άνθιση στη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, τώρα συρρικνώνεται αφού οι τεράστιες εγκαταστάσεις αιολικών και Φωτοβολταϊκών βιομηχανικών εγκαταστάσεων τους στερεί χορτολιβαδικές εκτάσεις και γόνιμη γη. 

Όπως σωστά προβλέψαμε εξ αρχής «το ντόμινο» των κατολισθήσεων ξεκίνησε και αναμένονται δραματικές σκηνές στα χωριά Ανάργυροι και Βαλτόνερα τα οποία «βαδίζουν ολοταχώς προς τον πάτο» του Ορυχείου Αμυνταίου. Δημιουργείται άμεσος κίνδυνος μείωσης της στάθμης έως και ολικής εξαφάνισης του συστήματος των τεσσάρων λιμνών του Αμυνταίου (Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα, Ζάζαρη και Πετρών)  

Δυστυχώς επαληθεύτηκε και στο θέμα των αυταναφλέξεων που εξελίχθηκαν το καλοκαίρι του 2021, στις αποθέσεις του Παλιού Ορυχείου Κομάνου και έδωσαν εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα που δημιούργησε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους του Καρυοχωρίου και του Αγίου Χριστοφόρου. Αν πράγματι, όπως προειδοποιήσαμε, αρπάξουν φωτιά τα κοιτάσματα ίσως να χρειαστεί να εκκενωθούν χωριά και Πόλεις ολόκληρες επειδή το μονοξείδιο που θα βγει στην ατμόσφαιρα θα είναι σε μεγάλες ποσότητες και θα δημιουργήσει σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις που μπορεί να επιφέρουν ακόμα και τον θάνατο.

Η εγκατάσταση τεχνολογιών «πράσινης ενέργειας» (Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά) που ακόμα και η λέξη «πράσινη» αντηχεί πλέον σαν κοροϊδία έφερε τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές. Δένδρα κόβονται, λιβάδια στρώνονται με γυαλί, εύφορα χωράφια ακόμα και σε αρδεύσιμες περιοχές αντί για παραγωγικές καλλιέργειες γεμίζουν καθρέφτες και παλιοσίδερα. Οι ΤΟΕΒ της Περιοχής δέχονται κι αυτό το πλήγμα και οι περισσότεροι είναι καταχρεωμένοι και έτοιμοι για λουκέτο Οι τελευταίοι πράσινοι πνεύμονες της Περιοχής καταστρέφονται για να εγκατασταθούν αμφιβόλου χρησιμότητας Αιολικά και Φωτοβολταϊκά.

Σε άμεσο κίνδυνο παύσης λειτουργίας βρίσκονται όλες οι Τηλεθερμάνσεις της Περιοχής μας. Οι τηλεθερμάνσεις είναι μία από τις «παράπλευρες απώλειες» της απολιγνιτοποίησης και πρέπει με τους αγώνες μας όχι μόνο να τις διατηρήσουμε και να τις επεκτείνουμε αλλά να γίνουν πραγματικά δημόσιες και να προσφέρουν πραγματικά φθηνή θέρμανση στο Λαό της Περιοχής. 

Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την κάθοδο της «ΑΡ.ΣΥ Ανατροπή» στις Περιφερειακές εκλογές του 2023 κηρύσσοντας την έναρξη του εκλογικού αγώνα.

Ολη η απόφαση στο παρακατω συνημμένο αρχείο 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 10:14