Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 07:19

Στο διεθνές συνέδριο του Δικτύου ο Λάζαρος Μαλούτας

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, η εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πολιτικών, η διασφάλιση της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας έναντι φυσικών απειλών,

αλλά και των απειλών στον κυβερνοχώρο αποτελούν τα βασικά ζητήματα συζήτησης στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe, που πραγματοποιείται 2-4 Νοεμβρίου, στη Λάρισα.  

 Το Συνέδριο διοργανώνεται
για πρώτη φορά δια ζώσης στην Ελλάδα,  από το Δήμο Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΤ, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, του e-trikala, του δικτύου CIVINET και του ΣΕΠΕ. 

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας συμμετείχε στην θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Αποστολή 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις», την οποία συντόνιζε η εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ζητήματα κλιματικά ουδέτερων πόλεων και πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.  «Στο πλαίσιο της παρουσίασής του ο κ. Μαλούτας ανέλυσε την πρόταση του Δήμου Κοζάνης για την Κλιματική Ουδετερότητα έως το 2030. 

Σημειώνεται ότι, το συνέδριο απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που αναλαμβάνουν ή και  συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών, εκπροσώπους επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας καθώς και σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές  Διοίκησης και Οικονομίας, Χωροταξίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και  σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων. 

Το Δίκτυο Major Cities of Europe είναι μια ένωση ευρωπαϊκών – και όχι μόνο - πόλεων και  περιφερειών, που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας  τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 07:20