Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 15:42

Συνάντηση με φορείς της Πόλης της Κινησης "Κοζανη τόπος να ζείς" για την λειτουργία του Γ.Ν. Μαμάτσειου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2/11/2022 στο γραφείο της Δημοτικής Κίνησης "Κοζάνη - Τόπος να Ζεις" συνάντηση εργασίας για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία αλλά και στη γενικότερη κατάσταση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

 Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του διαλόγου της Δημοτικής Κίνησης για την διαμόρφωση του προγραμματικού της λόγου αλλά και με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ομαλή λειτουργία τόσο της Παιδιατρικής όσο και των υπόλοιπων κλινικών του Μαμάτσειου κυρίως λόγω της υποστελέχωσης. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κύριοι Χάρης Τσεβεκιδης και Ευθύμιος Ταρνανίδης εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο κύριος Γιώργος Χιωτίδης τ. Πρόεδρος του Γ. Ν. Μαμάτσειου, η κυρία Έφη Ρανδου, Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Μαμάτσειου, η κυρία Ελένη Θεοφυλάκτου πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ, εκπρόσωποι του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι και στελέχη της Δημοτικής Κίνησης. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στον τόπο μας και τέθηκαν ζητήματα που άπτονται τόσο σε λειτουργικά όσο και σε δομικά θέματα του υγειονομικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας. Παρουσιάστηκαν τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι - ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές - στο Γ. Ν. Μαμάτσειο κυρίως λόγω της υποστελέχωσης, καθώς και οι ανησυχίες των πολιτών που απαιτούν το ελάχιστο: την δωρεάν, προσβάσιμη και αξιοπρεπή δημόσια υγεία. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση προτάσεων οι οποίες μετά την κατάλληλη επεξεργασία θα αποτελέσουν μέρος του προγραμματικού λόγου της Δημοτικής Κίνησης.

Απέναντι στην μέχρι σήμερα προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα για την κατάσταση στο Μαμάτσειο αλλά και για τον αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε το μείζων θέμα της Δημόσιας Υγείας ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό και να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη χωρίς κινδυνολογίες ή ωραιοποιήσεις. 

https://www.youtube.com/watch?v=UnpcjeznRHU 

Κοζάνη 03/11/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 15:48