Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 16:05

Πλακεντάς προς αντιπεριφερειάρχη Λυσσαρίδη: "Για τον δημο Εορδαίας δεν υπάρχει προοπτική στο θεμα εξόρυξης Νικελίου στο Βέρμιο"

Με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου και τον ομόλογο τους από την Κοινότητα Πτολεμαΐδας, συναντήθηκαν  ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Λυσσαρίδης. 

Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας κατόπιν πρωτοβουλίας του Παναγιώτη Πλακεντά, παραβρέθηκαν οι : Ισαάκ Νικολαΐδης (Πρόεδρος Πτολεμαΐδας), Αντώνης Τσακιρίδης (Πρόεδρος Ανατολικού), Παντελής Τσιλφίδης (Πρόεδρος Κομνηνών), Παύλος Παραστατίδης (Πρόεδρος Μεσόβουνου) και Δημήτρης Σαμπακίδης (Πρόεδρος Πύργων), ενώ παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νίκος Φουρκιώτης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Δήμου Εορδαίας Γιάννης Καραβασίλης. 

Στη σύσκεψη που ακολούθησε τέθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει με τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες αναφορικά με την πιθανότητα εξόρυξης νικελίου και κοβαλτίου στην ευρύτερη περιοχή του Βερμίου και έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους των συγκεκριμένων Κοινοτήτων. 

Οι Πρόεδροι μετέφεραν προς τον Αντιπεριφερειάρχη την έντονη ανησυχία των πολιτών και ζήτησαν ενημέρωση για το συγκριμένο θέμα.

Στην πορεία της διεξοδικής συζήτησης δόθηκαν αμοιβαία επαρκείς εξηγήσεις και επιβεβαιώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, η αναγκαιότητα στήριξης και η προστασία του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την κορωνίδα ανάπτυξης στην παραπάνω περιοχή.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς στο κλείσιμο της συνάντησης σημείωσε με έμφαση ότι προσωπικά είναι απόλυτα αντίθετος με οποιαδήποτε διαδικασία εξόρυξης μετάλλων ή ορυκτών στο Βέρμιο, αφού η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η συνεχής αναβάθμιση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής μέσω της αγροτικής και της γεωργικής οικονομίας, ενώ τόνισε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή και σε περαιτέρω συνεργασία τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης όσο και με τους Προέδρους των συγκεκριμένων Κοινοτήτων, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την αναλυτική ενημέρωση που έγινε από τον κύριο Λυσσαρίδη, κατά τη διάρκεια της συσκέψεως.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 16:12