Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 09:58

Τα άμεσα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας απο την κυβέρνηση

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η αποστολή της κυβέρνησης για την αναστολή ανοίγματος της αγοράς την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 μας άφησε άναυδους.

Πιστεύοντας από την αρχή της πανδημίας ότι η χώρα μας βρέθηκε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε, να πειθαρχήσουμε  στις αποφάσεις της κυβέρνησης και είμασταν αυτοί που τους περισσότερους μήνες παραμείναμε «ΚΛΕΙΣΤΟΙ».

Ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη το άνοιγμα της αγοράς και οι επιχειρηματίες της πόλης μας ετοιμάστηκαν με αγορές εμπορευμάτων για την περίοδο του Πάσχα, οδεύοντας προς την επανεκκίνηση της αγοράς, ανατρέπεται η παραπάνω απόφαση για τον Νομό Κοζάνης με αποτέλεσμα και δικαιολογημένα ο εμπορικός κόσμος να είναι σε έξαλλη κατάσταση.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι  ότι αντιλαμβάνεστε την δικαιολογημένη αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου ο οποίος δεν μπορεί να κατανοήσει πώς αλλάζουν οι αποφάσεις εντός 36-ωρων , με αποτέλεσμα να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πειθαρχήσουν στην κυβερνητική απόφαση.

Ζητούμε στην επόμενη απόφαση σας να εξετάσετε  καλά τις συνέπειες όλης αυτής της πολύμηνης εξαθλίωσης και απαιτούμε:

  • Άμεση αποζημίωση όλων των εμπορικών επιχειρήσεων με το ποσό των 400 ευρώ ανά ημέρα αρχής γενομένης από τις 5 Απριλίου και για όσο διάστημα υφίσταται η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Απαλλαγή, όχι αναβολή, από την υποχρέωση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους επόμενους τρεις μήνες.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους  επαγγελματίες
  • Άμεση καταβολή της επιστρεπτέας 7 και προγραμματισμός για την 8
  • Δημιουργία Voucher επιχειρηματικότητας για όλους τους  ελεύθερους επαγγελματίες με κλίμακες από 1000 ευρώ έως 10.000 ευρώ.
  • Πρόγραμμα επιδότησης στο 100% των εργοδοτικών εισφορών με σκοπό την στήριξη και διατήρηση των θέσεων εργασίας.
  • Αύξηση του μέγιστου ύψους κύκλου εργασιών για τους μη υπόχρεους υποβολής ΦΠΑ στα 30.000 ευρώ.
  • Παράταση όλων των συμβάσεων μίσθωσης επαγγελματικής στέγης, με απαλλαγή ενοικίου για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 10:02