Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 09:29

Γιαννης Καραβασίλης: Ραγδαίες και καταστροφικές οι επιπτώσεις της βίαιης απολιγνιτοποίησης στην ενεργειακή λεκάνη της χώρας

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ για το μέλλον μας ως περιοχή, από τις ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, της βίαιης και χωρίς λόγο απολιγνιτοποίησης, αφού η ευρωπαϊκή ένωση βάζει ως τέλος των ορυκτών το 2050!!!
Ραγδαίες και καταστροφικες οι επιπτώσεις στον τομέα της ανάπτυξης, της οικονομίας και κυρίως της εργασίας.
Εδώ και 2 χρόνια καμιά μέριμνα από την κυβέρνηση καμία ουσιαστική πρόταση, παρά μόνο, η μία μετά την άλλη λιγνιτική μονάδα και ορυχείο κλείνουν.
Η μία μετά την άλλη εργολαβικη εταιρεία αφού τελειώνει το έργο και δεν δημοπρατειται άλλο κλείνει και οδηγούνται χιλιάδες εργαζομένων στην ανεργία που συνεχώς αυξάνεται στην Δυτική Μακεδονία.
Εταιρείες που έχουν επενδύσει εκατομμύρια σε εξοπλισμό με δανεισμό κλείνουν. Καταστρευονται άνθρωποι του μόχθου που αγόρασαν φορτηγά, εσκαπτικα μηχανήματα με δάνεια είναι σε απόγνωση μαζί με τις χιλιάδες εργαζομένων.
Τα εμπορικά καταστήματα ο κόσμος της αγοράς, τώρα συνειδητοποιει, το μέγεθος της ερημωσης και καταστροφής που έρχεται.
Τώρα ήρθε η σειρά των αγροτών και κτηνοτρόφων. Παντού φυτρώνουν ως μανιτάρια ανεξέλεκτα σε παραγωγική ΓΗ, φωτοβολταϊκά πάρκα.
Αγρότες που μπήκαν σε σχέδια βελτίωσης, αγόρασαν μηχανήματα με δάνεια να καλλιεργησουν την ΓΗ, τώρα την χάνουν με το δέλεαρ του υψηλότερου ενοικίου για κατασκευή φοτοβολταικων πάρκων, παραβιαζοντας, ακόμα και την νομοθεσία, για 1%,ανά νόμο χρήση ΓΗΣ για τέτοιες επενδύσεις.
Το κέρδος άμεσο και για της λίγες εταιρείες!!!
Ακόμα δεν είδαμε το μέγεθος της δέσμευσης παραγωγικής ΓΗΣ, όπως και στα Ορυχεία, εκατοντάδες άδειες της ΡΑΕ είναι σε εξέλιξη για τα επόμενα χρόνια!!!
Οι δε ανεμογεννήτριες θα δεσμεύσουν όλα τα βουνά και Βοσκοτόπια!!!
Πλέον και οι πιο Άπιστοι Θωμάδες αντιλαμβανονται ότι το μέγεθος της καταστροφής και ερήμωσης της περιοχής μας, είναι τεράστιο και πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Η εδώ και 2 χρόνια η κυβερνητική Αδιαφορία, η εμμονή, η αναλγησία και ο κυνισμός που αντιμετωπίζει την κοινωνία μας, δεν έχουν προηγούμενο!!!
Τα καθρεφτακια, τα φουρφουρια, δεν δημιουργούν ανάπτυξη ούτε θέσεις εργασίας παρά μόνο ΚΕΡΔΗ στις πολύ ελάχιστες εταιρείες.
Η μόνη ΣΩΤΗΡΙΑ μας είναι να παραμερησουμε τις παραταξιακες και κομματικές σκοπιμότητες και με ενότητα να αντιδράσουμε δυναμικά και να τους σταματησουμε πριν είναι αργά!!!
Να απαιτήσουμε να παραταθεί ο χρόνος απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων έως το 2050.
Να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες 5 ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή, Μελίτη και Μεγαλόπολη, παράλληλα να βελτιωθούν τα συστήματα των φίλτρων.
Σε συνεργασία με διεθνείς οίκους και πανεπιστήμια να δούμε νέες τεχνολογίες παραγωγής Η/Ε με χρήση του Λιγνίτη, όπως αεριοποίηση, Μπαταρίες, Υδρογόνο, Υδροηλεκτρικα κλπ.
Η χρήση ΓΗΣ να είναι με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η ζωή και το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε σε κανένα κόμμα, παράταξη η παράγοντα, μας ΑΝΗΚΕΙ!!!
Ενότητα και αγώνας για να σταματήσουμε τα χειρότερα που έρχονται!!!
ΥΓ: συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργαζομένων στην αποθειωση της λιγνιτικής μονάδας 5 ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα του Ελληνικού λαού, που σε 1 χρόνο θα κλείσουν οριστικά την μονάδα αυτή.. Αίσχος!!!
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 09:33