Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 09:34

Ο Μιχάλης Ραμπίδης για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Μετά την Εύβοια όπου πριν λίγες ημέρες έχασαν της ζωή τους τρεις εργάτες εργολάβου πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ, χθες 16/4/2021 δυο εργαζόμενοι σε εργολαβική εταιρεία έχασαν τη ζωή τους καθ΄ ον χρόνο εργάζονταν σε μεγάλο

ύψος για την συντήρηση του πύργου ψύξεως της μονάδας 5 του ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Ακόμα δυο οικογένειες έγιναν δυστυχισμένες, ξανά και για πολλοστή φορά, απλώθηκε στη θέση του "ουράνιου τόξου" το μαύρο πέπλο στον ορίζοντα του Ενεργειακού μας Λεκανοπέδιου.

   Δυστυχώς ο φόβος της ανεργίας, αφαιρεί το δικαίωμα από τους εργαζόμενους να φέρουν αντιρρήσεις σε δουλειές που δεν διασφαλίζουν την ίδια της ζωή τους. 

   Θα ακολουθήσει η έρευνα των αιτιών και των δυο δυστυχημάτων από τα αρμόδια όργανα και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια. 

   Όσοι παρακολούθησαν γνωρίζουν την κατάληξη των πολυετών δικαστηρίων, σε περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων και σοβαρών ατυχημάτων. Ξέρουν προκαταβολικά τις απαντήσεις (αηλί σα τον που πάει-αλλοίμονο σ' αυτόν που έφυγε) .... 

   Οι καίριες ερωτήσεις παραμένουν και συγκλίνουν στο τι έγινε ή παραλήφθηκε για την πρόληψη στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας: 

-Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γι' αυτό το κομμάτι της δουλειάς; 

Υπάρχει Επιθεώρηση εργασίας; Αν ναι τα εντεταλμένα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά όργανα την κινητοποίησαν; 

   Τα στερνά δάκρυα άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων, δυστυχώς καλύπτουν τους τύπους και όχι την ουσία και τον πόνο των οικογενειών των θανόντων. 

   Αν σε εργασιακούς χώρους, σε όλους, αλλά κυρίως συντηρήσεων και κατασκευών μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, δεν προνοούνται, λαμβάνονται και επιβλέπονται, αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την εργασία και τη ζωή των εργαζόμενων τότε που ;;;; 

 

   Γιατί είναι άλλο να προσπαθούν οι όποιοι εργοδότες να επιδιώκουν το κέρδος (θεμιτό) μέσα από συμβάσεις, συμφωνίες κ.λπ. και εντελώς διαφορετικό έως εγκληματικό αυτό να επιδιώκεται θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές !!!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 09:45