Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 10:13

Η απάντηση της εφ.“Αυγής”: Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά

Mε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται εκτενώς στο χθεσινό της πρωτοσέλιδο, η “Αυγή” κατηγορεί τους δημοσιολογούντες που αντέδρασαν.

Αναφέρει η εφημερίδα:

Οι αντιδράσεις στο πρωτοσέλιδο φύλλο της Αυγής της Κυριακής κατέδειξαν το πού στέκεται ο καθένας και η καθεμιά στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, τις αιτίες που τον θρέφουν και τις δυνάμεις που τον προωθούν.

Από την κυβέρνηση δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από το να επιτεθεί στην εφημερίδα μας. Το «σήμα» είχε δοθεί από την περασμένη Τετάρτη, λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που αναγνώριζε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή. Η θεωρία των δύο άκρων επανήλθε στο τραπέζι και η χυδαία ψευδολογία περί συμπόρευσης της Αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή ανέδειξε ξανά το φρικαλέο πρόσωπο της ελληνικής Δεξιάς.

Διάφοροι δημοσιολογούντες συμπεριφέρθηκαν σαν το σκύλο του Παβλόφ. Αμέσως μετά τις αθλιότητες που εκστόμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μια σειρά κυβερνητικά στελέχη, τη σκυτάλη έλαβαν όλοι όσοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά συνέβαλαν στο να οικοδομηθεί μια πολιτική ατζέντα φιλική προς τους ναζί εγκληματίες.

Έριξαν χτες, λοιπόν, ξανά το δηλητήριό τους εναντίον της Αριστεράς, αυτή τη φορά δια της επίθεσης στην «Αυγή», επειδή απλά είπε την αλήθεια: Οι Μητσοτάκης και Σαμαράς δεν είναι αθώοι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, για την ατιμωρησία έναντι των πογκρόμ κατά μεταναστών και αριστερών, για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και την εκδικητικότητα που έθρεψαν επί χρόνια.

Κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη σε μίντια μάς επιτέθηκαν επειδή πίστευαν ότι θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η λήθη, πως θα δοθεί άφεση αμαρτιών σε όσους τάισαν το φίδι του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της εγκληματικότητας. Νόμιζαν ότι τα δακρυγόνα που έριξαν οι αστυνομικοί του Χρυσοχοΐδη την Τετάρτη θα τρομοκρατήσουν όσους και όσες έδωσαν αγώνες επί χρόνια στους δρόμους, τους θεσμούς και τα δικαστήρια ενάντια στους ναζί και τους συνοδοιπόρους τους.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς δεν είναι αθώοι, καθώς -μεταξύ πολλών άλλων- έκαναν υπαρχηγούς στο κόμμα τους ακροδεξιούς που ούρλιαζαν το ναζιστικό σύνθημα «θα επιστρέψουμε και η γη θα τρέμει» (Άδωνις Γεωργιάδης σε εκδήλωση του ΛΑΟΣ).

Οι δύο πολιτικοί, ως πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ, έστρωσαν το χαλί στο φασισμό (και συνεχίζουν και σήμερα στο ίδιο μοτίβο). Την ώρα που συνδικαλιστές και αριστεροί βρίσκονταν με ανοιγμένα κεφάλια στο πεζοδρόμιο, οι δυο τους έλεγαν πως Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ευθυνών τους: Την ώρα που κατατρεγμένοι μετανάστες δέχονταν αλλεπάλληλες δολοφονικές επιθέσεις από Χρυσαυγίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως αλλοδαποί εργάτες «καταλαμβάνουν κτίρια […] βολεύονται μια χαρά! […] δεν θα πάρουμε άλλους, δεν αντέχουμε, δεν μπορούμε!» (Κρήτη TV). Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από τον σημερινό πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο του 2013.

Ένα μήνα νωρίτερα είχε δολοφονηθεί ο Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν από Χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα. Εννιά μήνες αργότερα δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Όλοι όσοι αντέδρασαν αρνητικά στο πρωτοσέλιδό μας να είναι βέβαιοι πως θα επιμείνουμε να πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο.

πηγη:ΕΦ Αυγη

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 10:17