Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 00:17

Ο Κώστας Βαξεβάνης ανάμεσα σε 20 δημοσιογράφους στο βιβλίο του Συμβουλίου της Ευρώπης «Για τη βελτίωση της ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ευρώπη»

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento και του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης συγκατελέγεται στους 20 δημοσιογράφους

οι οποίοι μιλούν σε βιβλίο με τίτλο "A mission to inform: journalists at risk speak out" το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδικη εκδήλωση από το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Ανάμεσά τους και η δολοφονημένη στη Μάλτα δέκα ημέρες από τότε που έδωσε τη συνέντευξη για το βιβλίο, Δάφνη Καρουάνα Γκαλίζια. 

Το εν λόγω βιβλίο βασίζεται σε συνεντεύξεις 20 δημοσιογράφων απο 18 χώρες κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που συζήτησαν σε βάθος τις μορφές πίεσης που έχουν υποστεί λόγω της δουλειάς τους και τους τρόπους, την ανθεκτικότητα που βρήκαν για να συνεχίσουν στην «αποστολή τους να ενημερώσουν». Ανάμεσα τους ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η Μαλτέζα Daphne Caruana Galizia που δολοφονήθηκε λίγο μετα την συνεντευξή της στο συγκεκριμένο αφιέρωμα. Σύμφωνα με τους συγγραφείς Marilyn Clark και William Horsley το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη όλων των δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 00:31