Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 13:06

Πόσες αιτήσεις έγιναν δεκτές στο εξοικονομώ, Πόσες είναι σε εκκρεμότητα, Ολες οι πληροφορίες στο ρεπορταζ του vetonews για την περιφέρεια δυτικης Μακεδονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews.gr  απο το  υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι τις 20.00 το βράδυ της χθεσινής ημέρας ολοκλήρωσαν την διαδικασία

1408 αιτήσεις του προγράμματος Εξοικονομώ, ενώ εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα στο σύστημα άλλες 502 αιτήσεις.

Μας διευκρίνισαν ότι αρχικά εγκρίθηκαν 806 αιτήσεις που κάλυψαν αμέσως τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, ενώ στην συνέχεια το σύστημα δέχθηκε άλλες 602 αιτήσεις με την επισήμανση "επιλαχόντες".

Οι αρμόδιοι του υπουργείου μας εξήγησαν ότι οι αιτήσεις με την ένδειξη επιλαχόντες, μετά διόρθωση που έγινε στο σύστημα έχουν ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα και σήμερα το πρωί έχουν ενημερωθεί και οι αιτούντες για το την εξέλιξη αυτή. Οι 602 θα καλυφθούν από τον διπλασιασμό της δαπάνης του προγράμματος που ανακοίνωσε ο υπουργός Γ. Σταθάκης πριν από μια βδομάδα.

Επίσης μας αναφέρθηκε ότι αναμένουν την εξέλιξη με τους 502 αιτούντες που εκκρεμούσαν στο σύστημα μέχρι εχθές το βράδυ. Η τύχη των τελευταίων θα εξαρτηθεί από το ύψος των χρημάτων που θα αποφασίσει να εισφέρει από τα δικά της χρηματοδοτικά προγράμματα η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας.

 Μας αναφέρθηκε επίσης ότι η δυτική Μακεδονία  κατά την διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας όπου συμμετείχαν και άλλες περιφέρειες της χώρας, ήταν η μόνη που δεν είχε βάλει δικά της χρήματα εις το πρόγραμμα κάτι που όμως μπορεί να αλλάξει εις το άμεσο μέλλον.

Συνοψίζοντας οι αρμόδιοι του Εξοικονομώ μας ανέφεραν ότι λεπτομερή στοιχεία για την οριστική εικόνα του προγράμματος στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες.  

Φαίνεται πάντως ότι, εντάσσονται σίγουρα 1408 αιτήσεις, ενώ όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει θετική έκβαση και για τους υπόλοιπες  502 αιτήσεις που θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας.

Σπύρος ΚΟυταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 14:09