Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 09:59

Ο καθηγητής Γιάννης Μπακούρος διαψεύδει συναδέλφους του της εφορευτικής επιτροπής για κείμενο που φέρει την υπογραφή του – "Οργανωμένες" παραιτήσεις τεσσάρων  μελών της εφορευτικής επιτροπής μετά την διάψευση

του Σπύρου Κουταβα

Ο καθηγητής  πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου και μέλος της Κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Ιωάννης Μπακούρος με επιστολή του στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

διαψεύδει κατηγορηματικά ότι με οποιοδήποτε τρόπο υπόγραψε η συναίνεσε στην έκδοση ανακοίνωσης, που φέρεται να υπογράφουν ομόφωνα όλα τα μέλη της, ότι "η εφορευτική επιτροπή εκβιάστηκε από διάφορους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της". Ο κ. Μπακούρος σημειώνει ότι «διαβάζοντας το δημοσιοποιημένο κείμενο της επιτροπής από τα μέλη της Εφορευτικής επιτροπής το οποίο φέρει και την υπογραφή μου, θα ‘έλα να δηλώσω ότι ποτέ δεν συμφώνησα η υπέγραψα αυτό το τελικό κείμενο ούτε ηλεκτρονικώς ούτε τηλεφωνικώς ούτε διαζώσης. Πιστεύω ότι η μη σύμφωνη γνώμη μου σε αυτό το τελικό κείμενο έγινε αποκλειστικά και μόνο εκ παραδρομής μέσα σένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα».

Λίγο μετά την διάψευση του κ. Μπακούρου το μέλος της επιτροπής κ Σωτηρία Τριαντάρη με επιστολή της προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας δήλωσε ότι «μετά το διαχωρισμό της θέσης του κ. Γιάννη Μπακούρου και τις αιχμές που άφησε εκ νέου υποψήφιος για τις Πρυτανικές εκλογές», δηλώνει ότι  «παραιτούμαι από την εφορευτική επιτροπή».

Η κ. Τριαντάρη επισημαίνει επίσης ότι «η απόφαση για τον αποκλεισμό των Ασημόπουλου και Γκανάτσου ήταν καθαρά απόφαση που λήφθηκε από την Εφ Επιτροπή  κατά νόμο και όχι απόφαση απόφαση επειδή κάποιος προσπάθησε να μας την επιβάλει».

Αμέσως μετά την διάψευση Μπακούρου  με επιστολή του προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας  και τον Πρύτανη, ο πρόεδρος της Εφ Επιτροπής Γεώργιος Φραγκούλης δήλωσε την παραίτηση του από πρόεδρος και απο την επιτροπή. Ο κ. Φραγκούλης επικαλέστηκε «λόγους ευθιξίας και προσωπικούς λόγους» που τον οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση και δήλωσε ότι «κάναμε ότι καλύτερο δυνατό για το πανεπιστήμιο με ήθος τιμιότητα και ακεραιότητα σύμφωνα με τους κείμενους νόμους».

Σε απόλυτο συντονισμό λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησαν οι παραιτήσεις των Ευάγγελου Σίσκου και Γιώργου Βελέντζα.  

Ο κ Μπακούρος απάντησε σε κείμενο που διανεμήθηκε ηλεκτρονικώς και που φέρει την υπογραφή του ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της εφορευτικής να δηλώνουν ότι ασκήθηκαν εκβιαστικές ενέργειες από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στην διαδικασία λήψης απόφασης της επιτροπής.

Η διάψευση Μπακούρου εκθέτει ανεπανόρθωτα τα παραιτηθέντα μέλη της Εφορευτικής επιτροπής που είχαν την ιδέα της δημιουργίας όχι μόνο της ανοικτής επιστολής αλλά και της διατύπωσης, ότι τα μέλη της  εκβιάστηκαν από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κρίση τους και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις προθέσεις η τα κίνητρα τους. Για παράδειγμα, πως μπορεί να εκβιάζεται δημόσιος λειτουργός μέλος της εφορευτικής επιτροπής μάλιστα κάποιος φέρει και την ιδιότητα του νομικού, από πανεπιστημιακούς η εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες ως προς την κρίση του, χωρίς να ενημερώνεται όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις ο αρμόδιος Εισαγγελέας; 

Όσοι παρακολουθούν από την αρχή τις εξελίξεις της συγχώνευσης του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώνουν ότι από ορισμένους πολέμιους της συγχώνευσης, αυτές τις ημέρες παίζεται το παιχνίδι «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», στην προσπάθεια να ματαιωθούν οι προγραμματισμένες για τις 21 Αυγούστου εκλογές για την ανάδειξη πρύτανη. Η συγκεκριμένη πλευρά των ακαδημαϊκών και ορισμένοι συνοδοιπόροι τους δεν χώνεψαν ποτέ το γεγονός ότι η συγχώνευση του ΤΕΙ απο το πανεπιστήμιο έγινε με ορισμένους από τους όρους που έθεσε εξ αρχής και με ομόφωνο τρόπο η πανεπιστημιακή κοινότητα, στις συζητήσεις της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.  Όλα όσα λέγονται και ακούγονται από διάφορους δεν είναι πάρα μόνο στάχτη στα μάτια για να κρυφτεί μεγάλο μέρος της αλήθειας. 

Όσα λέγονται στους διαδρόμους του ιδρύματος και εκτοξεύονται ως απειλές ότι «εκλογές δεν γίνονται χωρίς εμένα» αρχίζουν να εξελίσσονται "ως σχέδιο β" με τις παραιτήσεις των μελών της εφορευτικής επιτροπής προκειμένου να δημιουργηθεί «τεχνητή κρίση» και να αναβληθούν οι εκλογές. Το εγχείρημα του νέου πανεπιστημίου φαίνεται ότι ορισμένοι προσπαθούν να το καθυποτάξουν στην υπηρεσία περίεργων συμφερόντων και επιδιωξεών τους. Όλοι μπορούν να καταλάβουν οτι το πρόβλημα σήμερα στο νέο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας δεν είναι το άσυλο αλλά η νοοτροπία ορισμένων εντός του νεου πανεπιστημίου ότι στα πλαίσια της αυτονομίας οι διοικητικές καρέκλες τους ανήκουν a priori. Το vetonews παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τα ακαδημαϊκά θέματα τόσο  στο ΤΕΙ όσο και στο πανεπιστήμιο. Γνωρίζουμε έναν προς εναν και σε προσωπικό επίπεδο  όλους τους πρωταγωνιστές υποψηφίους Πρυτάνεις κομμένους η μη.  Με λύπη διαπιστώνουμε οτι ορισμένοι στο πάθος της διοικητικής καρέκλας έχουν "ξεφύγει", αδιαφορούν για την εφαρμογή των νόμων έστω σε αυτό το πλαίσιο της συμφωνίας για την επόμενη ημέρα του ιδρύματος και δυναμιτίζουν εσωτερικά την λειτουργία του. "Σκάβουν το λάκκο του ίδιου του ιδρύματος γιατί με αυτές τις ενέργειες υπονομεύουν στα μάτια της κοινής γνώμης τις όποιες κατακτήσεις σε ζητήματα οικονομικής η διοικητικής αυτονομίας. 

Το σκηνικό «κρίσης» με τις παραιτήσεις των τεσσάρων μελών της εφ επιτροπής μετά την διάψευση Μπακούρου στο κείμενο που αναφέρει εκβιασμούς που υποτίθεται ότι δέχθηκαν μέλη της εφορευτικής από άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, υπονομεύουν άμεσα το κύρος του πανεπιστημίου με προφανή στόχο  να υπηρετηθούν και μόνο σημαίες ευκαιρίας.

Τα παραπάνω κάνουν κακό στην υπόσταση του πανεπιστημίου αλλά πολύ περισσότερο κάνουν κακό στην δυτική Μακεδονία.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 10:47