Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 13:08

Βάζουν πρόστιμο μόνο στον πιστό κι όχι και στον ιερέα, αν πάει εκκλησία χωρίς τεστ. "Ιδρωμένη" η κυβέρνηση "διορθώνει" την απόφαση του πρωθυπουργού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, τόνισε οτι "η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών)" και οτι "η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει,"

και πρόσθεσε οτι "η  εκκλησία  πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις".

«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων» διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

Η τελευταία ανακοίνωση του κ. Οικονόμου έρχεται μετα την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκηλσιας τη Ελλάδος, που απαντώντας στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για "είσοδο στους χώρους λατρείας μόνο με rapid test" δήλωνε οτι αυτό που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτακης δεν είναι εφικτο και εφαρμόσιμο. Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου εναρμονίζεται με τις επιθυμίες των ρασοφόρων της Εκκλησίας της Ελλαδας ποιυ δεν επιθυμούν η πελατεία τους να ελέγχεται για το εαν εχουν ραπιντ τεστ η όχι. Η ταχύτητα με την οποία αναδιπλώθηκε η πρωθυπουργική εξαγγελία για την εκκλησία δείχνει οτι για το θεμα των μετρων της πανδημίας οι ρασοφόροι επιβαλλουν τις  απόψεις τους ακόμη και εναντια στην πρωθυπουργική εξαγγελία.  

Το παραπάνω δείχνει ενα πλήρη εξευτελισμό της κυβέρνησης που για λόγους και μόνο εκλογικής και ψηφοθηρικής πελατείας δεν μπορεί να εφαρμόσει τα αυτονόητα. 

Η κυβέρνηση ανερυθρίαστα λέει στους επαγγελματίες (εστιαση λιανεμπόριο κλπ) οτι εσείς θα πληρώνετε και μάλιστα βαριά πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους που θα εισέρχονται στο κατάστημα αλλά οι ιερωμενοι που υπηρετούν σε καθε ενορία (εκκλησία) δεν θα ευθύνονται και δεν θα πληρώνουν για τους παραβάτες που εισέρχονται χωρίς ραπιντ τεστ. Δύο μετρα και δύο σταθμά για τους πολίτες.

Σπυρος Κουταβας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 13:39