Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 16:18

Η Επίτροπος Κορινα Κρέτσου απο το εργοστασιο απορριμμάτων ΕΠΑΔΥΜ στην Κοζάνη : Οι φορείς της περιοχής να αξιοποιήσουν το ταμείο στρατηγικών επενδύσεων (σχέδιο Γιούνκερ)

Το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αστικών απορριμμάτων, το οποίο θα τεθεί σε κανονική λειτουργία στις 10 Ιουνίου, από την ΕΠΑΔΥΜ Α.Ε. (Ηλέκτωρ Α.Ε. – Άκτωρ Παραχωρήσεις) στο νομό Κοζάνης, επισκέφθηκε, το μεσημέρι, η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου.

 

Η μονάδα συγχρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, με συνολικό προϋπολογισμό 48 εκατομμύρια ευρώ και εκτελέστηκε με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

"Η υπόθεση επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων είναι ένα πολύ σπουδαίο θέμα, το οποίο και συζήτησα με τους υπουργούς στην Αθήνα", τόνισε η κ. Κρέτσου και πρόσθεσε: "Ξέρουμε ότι η Ελλάδα καταβάλλει δυσανάλογα υψηλά πρόστιμα λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, λόγω του ότι δεν έχει συμμορφωθεί με τους γνωστούς κανονισμούς. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, πάνω από το 90% των απορριμμάτων στη χώρα δεν τυγχάνουν επαρκούς διαχείρισης", σημείωσε, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ένας τομέας, όπου μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας.

Εξήρε την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής της Δ. Μακεδονίας για τις πρωτοβουλίες της και πρόσθεσε ότι και από την εμπειρία της δικής της χώρας γνωρίζει ότι πολλές φορές η Τ.Α. διστάζει να χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για τη διαχείριση απορριμμάτων.
"Κι όμως, ο δρόμος είναι ένας γιατί αυτό επιβάλλει ο πολιτισμός μας", υπογράμμισε η κ. Κρέτσου και σημείωσε ότι αυτό θέλουν και οι Ευρωπαίοι πολίτες: καλή διαχείριση των απορριμμάτων και καθαρό περιβάλλον.

Αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά χρήματα της νέας προγραμματικής περιόδου που πρόκειται ως το 2020 να κατευθυνθούν στην περιοχή, τονίζοντας: "Θα εστιάσουμε λοιπόν τις ενέργειες μας στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το καλό της τοπικής οικονομίας, των τοπικών επιχειρήσεων για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία".

Κάλεσε επίσης τους φορείς να αξιοποιήσουν και τη δυνατότητα του ταμείου στρατηγικών επενδύσεων (σχέδιο Γιούνκερ).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 16:24