KasapidisΤην αναθεώρηση των εκπτώσεων 20% και 30% στον υπολογισμό του συντελεστή για το τμήμα των ακινήτων άνω των 1000τ.μ. και 2000τ.μ. κατά την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ζητά με ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.

Παρόλο που η έκπτωση στον υπολογισμό του συντελεστή αιτιολογήθηκε τόσο με την ύπαρξη πολλών κοινόχρηστων χώρων σε τέτοιου είδους ακίνητα, όσο και με τη χρήση των ακινήτων αυτών από επιχειρήσεις με έντονη δραστηριότητα και αναπτυξιακό χαρακτήρα - με πολλαπλά οφέλη και για το δημόσιο-, το πολύ υψηλό ποσοστό έκπτωσης δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί τις μεγάλες αυτές εκπτώσεις επωφελούνται κυρίως πολυεθνικοί όμιλοι έναντι των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων που στηρίζουν και στηρίζονται στην ελληνική παραγωγή.

Σύμφωνα με τον κύριο Κασαπίδη η παρούσα οικονομική συγκυρία με τη δραματική συμπίεση του κύκλου εργασιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τις στρεβλώσεις στην αγορά και τις οδηγεί στην εξουθένωση.