Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 12:49

Λιάνης: «Η Φλώρινα θα’χει περισσότερο φως από το αποτέλεσμα της συμφωνίας» Βοσκόπουλος: "Όχι στο όνομα Μακεδονία"

του Σπύρου Κουταβα

Την ριζική αντίθεσή του στο θέμα της συμφωνίας για το όνομα της γειτονικής χώρας εξέφρασε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος της Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος. Ο δήμαρχος της πόλης επανέλαβε

ότι «η θέση μας είναι σταθερή, δεν συμφωνούμε να υπάρχει το όνομα Μακεδονία σε οποιαδήποτε σύνθετο όνομα» και ανακοίνωσε ότι ο δήμος και ίδιος προσωπικά θα παραβρεθεί και θα στηρίξει το συλλαλητήριο που έχει εξαγγελθεί από φορείς της περιοχής στις Πρέσπες όπου θα συναντηθούν οι δύο πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων για να επικυρώσουν την συμφωνία.

Υπέρμαχος τής συμφωνίας αλλά και αιχμηρός επικριτής των απόψεων επιτροπής αγώνα Φλώρινας που στις ανακοινώσεις τους ζητούν  να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι  την τελευταία φορά πού έγινε αυτό  ήταν ο τότε που ο αείμνηστος Θ. Αγγελόπουλος έκανε την ταινία το Μετέωρο βλέμμα του πελαργού και ο αείμνηστος επίσης Καντιώτης που τον αγαπούσα πραγματικά  τον αφόρισε επειδή θεωρούσε το σενάριο της ταινίας ήταν φιλοσκοπιανο. Ο λαός λέει «απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» και σημείωσε ότι η εκκλησία έχει μπροστά της  πεδίο δόξης λαμπρό για να  επιτελέσει το έργο της.  

Εξήγησε  ότι η Φλώρινα είναι η πόλη που έχει πληρώσει στο βάθος της ιστορίας περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας, και επεσήμανε ότι κάποιο θέλουν να επιστρέψουμε στα παλιά φαντάσματα που πλήγωσαν ανεπανόρθωτα τον νομό μας. Ξεκληρίστηκε η οικογένειά μου στον μακεδονικό αγώνα και κάθε οικογένεια Φλωρινιώτη έχει ξεκληριστεί άλλοι είναι στην Αυστραλία άλλοι πέθαναν και δεν μπόρεσαν να ταφούν στην πατρίδα τους, οι πολιτικοί πρόσφυγες δεν μπορούν να επιστρέψουν και αναρωτήθηκε εάν ο δήμαρχος της Φλώρινας επιθυμεί να υψώσουμε ψυχροπολεμικά τείχη στην περιοχή.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ εμφανίστηκε ως υπέρμαχος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την γειτονική χώρα τονίζοντας  ότι «αυτή η συμφωνία έτσι όπως παρουσιάζεται είναι καλή για την Ελλάδα», υπογράμμισε ως σημαντικό στοιχείο τις αλλαγές που θα γίνουν στις αλυτρωτικές αναφορές που περιέχονται στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, τονίζοντας ότι  «είναι καλό ότι για πρώτη φορά θα αλλάξει επιτέλους το προοίμιο του συντάγματος τους και τα δύο άρθρα που ήταν ο απόλυτος αλυτρωτισμός για την χώρα μας». Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, διεθνή και εσωτερικού κι ότι αυτό δεν το είχαμε ποτέ στο παρελθόν» και υπενθύμισε την περίοδο της διακυβέρνησης  της ΝΔ όπου η Ελλάδα ενώ είχε συμφωνήσει  στη σύσταση  επιτροπής διαιτησίας με το όνομα του προέδρου της Μπατεντέρ προκειμένου να καθορίσει τους όρους αναγνώρισης της περιοχής της πρώην  Γιουγκοσλαβίας  όπου η Ελλάδα δεν συμμετείχε ποτέ με εκπρόσωπό της και βγήκαν συμπεράσματα χωρίς την ελληνική παρουσία. «Τότε υπεστήκαμε ως χώρα ένα μεγάλο ακρωτηριασμό» κατέληξε ο κ Λιάνης, υπενθυμίζοντας ότι οι παραπάνω σχετικές αναφορές εμπεριέχονται και στο βιβλίο  του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Ράλλη που καυτηριάζει την στάση της τότε κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα .

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 12:54