Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 14:10

Ντόρα Μπακογιάννη από την Κοζάνη: Kαμία κυβέρνηση δεν «έδωσε» την Μακεδονική εθνότητα

του Σπύρου Κουταβα

Την αντίθεσή της στον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση εξέφρασε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην  Κοζάνη και τον δήμαρχο Λ. Ιωαννιδη η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Είμαι φανατικά αντίθετη στον νέο νόμο της απλής αναλογικής που ψηφίστηκε στην βουλή, γατί θα οδηγήσει σε απόλυτη αδράνεια και σε συναλλαγή την αυτοδιοίκηση» τόνισε  κ. Μπακογιάννη. Εξήγησε  ότι από την εφαρμογή του μέτρου θα  υπονομευθεί η αποτελεσματικότητα των δήμων, αφού ο δήμαρχος πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει ορισμένες μη δημοφιλείς αποφάσεις και τώρα δεν θα μπορεί. Χαρακτήρισε ως εγκληματική την απόφαση της κυβέρνησης «που βασίζεται μόνο σε μικροαστικούς υπολογισμούς αφού δεν διαθέτει ερείσματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης ελπίζοντας ότι από την συναλλαγή θα αποκτήσει». Δήλωσε ότι «εάν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα ο νόμος για την αυτοδιοίκηση θα αλλάξει από την κυβέρνηση της ΝΔ ειδάλλως η αυτοδιοίκηση θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια».

Αναφερόμενη στα θέματα της ενέργειας δήλωσε την ανησυχία της ΝΔ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όπου οι βιαστικές πωλήσεις χωρίς σχέδιο δημιουργούν άγχος στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Πρόσφερε στήριξη στον λιγνίτη λέγοντας ότι και στο μέλλον αν και μειούμενος στο ενεργειακό μίγμα θα συνεχίσει να προσφέρει στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας. «Δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην μεταλιγνιτη περίοδο» σημείωσε. Μίλησε για αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να λάβει η ενεργειακή λεκάνη της δυτικής Μακεδονίας και περιέγραψε το σχέδιο της ΝΔ για το μέλλον της δυτικής Μακεδονίας όπου θα περιλαμβάνει, «ποιοτικό πρωτογενή τομέα, μια υγιή και αναπτυσσόμενη μεταποίηση, την αύξηση των εξαγωγών,  την  καινοτομία καθώς και την αύξηση του τουρισμού» γιατί όπως είπε  «η περιοχή αν και όμορφη αδικείται παράφορα».  

Τέλος κατά την επίσκεψη της στο Εμποροβιοτεχνικό επιμελητήριο Κοζάνης αναφέρθηκε στην συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε στις διαπραγματεύσεις την Μακεδονική εθνότητα», τόνισε ότι αυτό αποτελεί την βάση του αλυτρωτισμού και θυμήθηκε την στάση της ιδίας και της Ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι υπογραμμίζοντας ότι «εμείς πληρώσαμε το Βουκουρέστι αλλά εάν χρειαζόταν θα το ξαναέκανα».  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 14:16