Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 17:52

Γαβρόγλου στους μαθητές του πρώτου διασυνοριακού φεστιβάλ Πρεσπών «Εχετε βάλει και σεις ένα μικρό πετραδάκι για μια ειρηνικότερη Ευρώπη» (φωτο βιντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟΥ Σπύρου Κουταβα

«Όταν αργότερα θα μιλάτε για την σημερινή ημέρα στα δικά σας παιδιά θα καταλάβετε ότι συμμετείχατε σένα από τα μικρά βήματα που γίνονται στην ιστορία», είπε Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

απευθυνόμενος στους 100 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που ζουν πέριξ της λίμνης Πρέσπας και οι οποίοι  συμμετέχουν στους πρώτους σχολικούς διασυνοριακούς αγώνες με την επωνυμία «1st Prespes School Games» που πραγματοποιούνται στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο στην Πρέσπα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή που γίνεται στην Πρέσπα «ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης και αναδεικνύουν το βασικό της πρόταγμα ότι είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί αλλά είμαστε ίδιοι».  Ο κ. Γαβρόγλου  εξέφρασε την χαρά του που εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε μια τέτοια σημαντική και σπουδαία  γιορτή και απευθυνόμενος στους μαθητές και των τριών περιοχών της Πρέσπας που προέρχονται από τον Δήμο Πρεσπών, τον Δήμο Resen (Βόρεια Μακεδονία) και  το Δήμο Pustec  (Αλβανία) τους επεσήμανε ότι  «με την συμμετοχή σας έχετε βάλει και σεις ένα μικρό πετραδάκι για μια ειρηνικότερη Ευρώπη».

Ο κ. Γαβρόγλου εξαιτίας της βραδινής ψηφοφορίας στην βουλή, έφτασε στο Πατουλείδιο αθλητικό κέντρο της Πρέσπας  το μεσημέρι του Σαββάτου, παρακολούθησε από την κερκίδα τον τελευταίο αγώνα μπάσκετ κορασίδων, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε το κτιριακό συγκρότημα όπου λειτουργεί το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις στο Λαιμό της Πρέσπας.  Εκεί πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση με τους γονείς των μαθητών, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση που διήρκησε για πάνω από μια ώρα μόνο με τους μαθητές του Γυμνάσιου και του Λυκείου και τέλος συνομίλησε με  τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται στο ακριτικό σχολείο της περιοχής.

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Pustec και του  Resen, Andon Jani και Zivko Gosharevski όπου ο τελευταίος του πρόσφερε δώρα τοπικά προϊόντα της περιοχής του, ενώ του καρφίτσωσε στο πέτο το σήμα  με το έμβλημα της πόλης που είναι ένα κόκκινο μήλο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος του Ρεσεν από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ευχήθηκε σύντομα «να γίνουν κα άλλες διοργανώσεις όχι μόνο με αθλητικό περιεχόμενο αλλά και με θέματα πολιτισμού ώστε οι νέοι μας να δουν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα άρα μόνο πράγματα που τους ενώνουν».

Οι  μαθητές και οι συνοδοί τους θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της τοπικής κοινότητας Αγίου Γερμανού στην  βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα  και στον παραδοσιακό νερόμυλο ενώ το βράδυ θα συμμετάσχουν σε τοπικό γλέντι με ορχήστρες της περιοχής

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 18:11