Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 22:03

Θεμης Μουμουλίδης αναφερόμενος στα ΜΜΕ: Η κατασκευή μιας εικόνας είναι εύκολη και συχνά ύποπτη υπόθεση...»

 Η Συνέντευξη του Θέμη Μουμουλίδη στην εκπομπή One Direct (One Channel)  και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Τζίνα Μοσχολιού

  • Ερωτηθείς για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις αντιδράσεις στην περιοχή της Μακεδονίας , απάντησε:

«Εκτιμώ, πως οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι σε ύφεση. Η  περιοχή μας είναι μία περιοχή ευαίσθητη στις εξελίξεις του «Μακεδονικού», υπήρξανε αντιδράσεις, όμως σιγά σιγά η ζωή δείχνει, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τα θετικά της για την περιοχή και αυτό νομίζω θα φανεί περισσότερο στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η  κοινωνία συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν εμφανή οφέλη  από την συνύπαρξη των δύο χωρών.  Η περιοχή μας γειτνιάζει με την Βόρεια Μακεδονία και  το γεγονός πως ανοίξανε πλέον τα σύνορα είναι μια μεγάλη οικονομική προοπτική για την Βόρεια Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση η κατηγορία των ανθρώπων που δεν θα ήθελε να πειστεί γι’ αυτό, θα επιμένει. Όλα δείχνουν πως το ποσοστό των ανθρώπων που αντιδρούν βαίνει διαρκώς μειούμενο. Επισημαίνω ως αδυναμία, την ελάχιστη επικοινωνιακή προετοιμασία του γεγονότος.

Η υπερβολή δεν βοηθάει κανέναν σε αυτή την περίπτωση, ούτε οι χαρακτηρισμοί, περί προδοτών και εθνικιστών. Στην περίπτωση της συμφωνίας εκτιμώ πως κυριάρχησε το θυμικό παρά το λογικό, δηλαδή το θυμικό υποκατέστησε το εθνικό ή το εθνικό υποκαταστάθηκε από το θυμικό και υπήρξε μία περίοδος οξυμένη,γεγονός που κάποιες ακροδεξιές δυνάμεις επιχειρούν να εκμεταλευτούν.   Παράλληλα υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει μια προεκλογική εκμετάλευση για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους από συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικούς-πολιτευτές.

Πιστεύω ότι ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την επιλογή, αλλά η ιστορία δυστυχώς δεν κρίνεται ποτέ σε ενεστώτα χρόνο».

  • Σχετικά με την πρόσφατη προβολή του Ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, για την καταστροφή στο Μάτι και για τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού.

Δεν είδα το υλικό του ντοκυμαντέρ , αλλά θα ήθελα να πω, και το ξέρουμε όλοι ότι την εικόνα μπορούμε να την δημιουργήσουμε όπως την φανταζόμαστε, άρα λοιπόν μπορούμε να της δώσουμε δύναμη, διαθλώντας την ή μπορούμε να την υποβιβάσουμε χρησιμοποιώντας την αποσπασματικά. Σε αυτή την φάση υπάρχουνε πιο νομιμοποιημένα θεσμικά όργανα να μιλήσουνε για το γεγονός αυτό.

Επίσης εκτιμώ ότι ο χρόνος δεν προσφέρεται για να αρνηθούμε και την τελευταία ευκαιρία συναίνεσης που έχουμε.

Ανήκω στους ανθρώπους χαμηλών τόνων της Αριστεράς, και αυτή την πολιτική καταγωγή θα συνεχίζω να υπερασπίζομαι. Θεωρώ ότι δεν προσφέρονται όλα για εκμετάλλευση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αν θέλουμε να κατασκευάσουμε μία θετικότερη ή μία αρνητικότερη εικόνα, μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό το γνωρίζω καλά από τη δουλειά μου. Η κατασκευή μιας εικόνας είναι εύκολη και συχνά ύποπτη υπόθεση...»

  • Σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων και τη θέση του κυβερνώντος κόμματος

«Η κοινή γνώμη όπως ξέρετε διαμορφώνεται καλώς ή κακώς από τα ΜΜΕ. Επίσης εκτίμηση όλων μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το αγαπημένο κόμμα της πλειοψηφίας των ΜΜΕ.

΄Εως σημαντικό πως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων.  Οι δημοσκοπήσεις έτσι κι αλλιώς, πολύ σύντομα, θα έχουν ένα πολύ ισχυρό δείγμα:  Τις Ευρωεκλογές.

Εκτίμησή μου είναι ότι στις Ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα τα πάει εξαιρετικά καλά, για πολύ συγκεκριμένους λόγους:  Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας αντιπαρατίθενται και παραθέτουν  μία συγκεκριμένη άποψη για τα προβλήματα της Ευρώπης και της εκδοχής , που εμείς προτείνουμε. Θέλουμε την Ευρώπη των πολλών και την Ευρώπη των λαών και όχι των λίγων. Λέμε όχι σε μια Ευρώπη , λέμε όχι στην κοινωνική αποσύνθεση. Δεν μπορούμε να χαίδευουμε ...την Ευρώπη που οράματίζεται ο Βέμπερ»».

«Το διακύβευμα και στην Ελλάδα είναι ιστορικό. Δεν μπορεί να είναι κανείς μας ευτυχής, εάν οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη κάνουνε πάρτι.  Νομίζω λοιπόν  ότι με αυτό το διακύβευμα πρέπει να συναντηθούμε όλοι στην κάλπη»…

  • Σχετικά με τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε φιλικό σκάφος και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε

«‘Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως δεν θεωρώ ότι αυτή είναι μια πολιτική είδηση. Η ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη και του Έλληνα
Πρωθυπουργού και μάλιστα με τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλευτούν δεν είναι πολιτική είδηση.

Και θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο , αδικούμε πολύ την εποχή και  τα σημαντικά προβλήματα των Ελλήνων. Επιδεινώνουμε την κρίση του πολιτικού μας συστήματος. Αδικούμε τον πολιτικό διάλογο εάν θεωρούμε ότι οι δυο λαθραία αγορασμένες  φωτογραφίες είναι σημαντική πολιτική είδηση.

Επίσης, κύριε Παπαχρήστο, έχετε μια μεγάλη εμπειρία, ξέρετε πως κατασκευάζεται η είδηση, ξέρετε πως λειτουργεί η εικόνα…

Ας μην αδικούμε άλλο την αντίληψή μας περί μέλλοντος. Διότι η Ελλάδα αυτό πρέπει να χτίζει, μια αντίληψη, ένα όραμα, ένα σχέδιο για το μέλλον, και θεωρώ ότι είναι πολύ κρίσιμος ο χρόνος…παίζουμε τις καθυστερήσεις σε ένα παιχνίδι το οποίο οριακά μπορούμε να κερδίσουμε ως χώρα, δεδομένου ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε.

Το διακύβευμα  είναι σημαντικότερο και ο διάλογος, επιτρέψτε μου, να πω , δεν έχει καν αρχίσει».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεμιστοκλή [ Θέμη ] Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Μέλους Διαρκών Επιτροπών

Μορφωτικών και Ευρωπαικών Υποθέσεων

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 22:08