Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 20:52

Εμφανίστηκε η Κίνηση Κοινωνικού Φιλελευθερισμού "εΜείς" με φιλοδοξία να γίνει το νέο ΠΟΤΑΜΙ

Mε μια ανακοίνωση για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που συνδέονται με την πανδημία από τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε στη δημόσια συζήτηση η Κίνηση Κοινωνικού Φιλελευθερισμού "εΜείς" η οποία, εκτός

απροόπτου, θα εξελιχθεί σε κόμμα μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο το οποίο θα γίνει όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Το πιο δραστήριο στέλεχος στη νέα πρωτοβουλία είναι ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης, ενώ συμμετέχουν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και υποψήφιοι ευρωβουλευτές το 2019, αλλά επίσης πρόσωπα που μέχρι τώρα δεν δραστηριοποιούνταν σε κόμματα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει καμία σχέση με το "εΜείς" που εκφράζεται μέσα από την ιστοσελίδα https://social-lib.gr και που δύσκολα θα βρει χώρο στα ΜΜΕ αφού απευθύνεται στο κέντρο το οποίο διεκδικεί δυναμικά και αποτελεσματικά ο πρωθυπουργός.

Το ότι επέλεξαν η πρώτη τους ανακοίνωση να είναι αντικυβερνητική δείχνει, όπως σχολιάζουν επαγγελματίες της πολιτικής ανάλυσης, ότι ξέρουν από ποια πλευρά του πολιτικού συστήματος θα δεχθούν πίεση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η υπομονή μας τελειώνει. Ο Πρωθυπουργός στην Ικαρία.

Οι συνεχιζόμενες παλινωδίες της κυβέρνησης στον καθορισμό των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και, κυρίως, η αναιτιολόγητη βάση των σπασμωδικών κινήσεών της είχαν ήδη κουράσει ακόμα και τον πλέον ορθολογικό και συνετό πολίτη. Όμως η χθεσινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην Ικαρία σε συνθήκες που προσομοιάζουν καταφανώς σε προεκλογική περιοδεία της δεκαετίας του ’80 δεν κουράζει απλώς, αλλά προσβάλλει.

 Προσβάλλει όλους εκείνους τους ορθολογικούς και συνετούς πολίτες που εδώ και έναν σχεδόν χρόνο τηρούν τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα γεωγραφικά όρια των μετακινήσεων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Όλους εκείνους που έχουν κάνει Πάσχα και Χριστούγεννα στη μοναξιά τους. Όλους εκείνους που στέκονται έξω από τα μαγαζιά που πλέον μοιάζουν με κλειστές από χρόνια επιχειρήσεις. Και ο προσβεβλημένος πολίτης μπορεί εύκολα να χάσει τον ορθολογισμό και τη σύνεσή του. Και να πάψει να τηρεί τους νόμους. Και τότε δε θα μπορέσει καμία επικοινωνιακή καταιγίδα του Μεγάρου Μαξίμου και καμία στήριξη του μιντιακού συστήματος να σώσει τη χώρα από την καταστροφή ενός νέου οξύτερου κύματος της πανδημίας.

Όσο ο Πρωθυπουργός μένει στο προστατευμένο περιβάλλον των συνεργατών του και των ένθερμων υπερασπιστών του στα social media, δε θα κατανοήσει εύκολο το ατόπημά του. Για αυτό και είναι η ώρα κάποιος από τους «άριστους» συνεργάτες που είχε την ευθύνη σχεδιασμού του προγράμματός του στην Ικαρία να παραιτηθεί. Οι συμβολισμοί σε μια τέτοια συνθήκη οικονομικής και ψυχολογικής πίεσης των πολιτών δεν είναι αμελητέοι.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 21:01