Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 10:16

Ο Μ. Βορίδης κάνει δόγμα του κράτους το "δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ". Αλλαγές με ακροδεξιό χρώμα στην πολιτογράφηση

O υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κάνει πράξη το δόγμα "δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ". Με απόφασή του, επί της ουσίας, ο υπουργός ξηλώνει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις του προκατόχου του, Τάκη Θεοδωρικάκου, όπως είχαν τεθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια με πολιτογράφηση, στη Βουλή τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για νέες αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" που έρχονται εν μέσω πανδημίας. Αρχικά το νομοσχέδιο προέβλεπε πως δικαίωμα στην πολιτογράφηση έχουν μόνο όσοι έχουν σταθερή εργασία και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον ίσο με τις ετήσιες αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, με τον κ. Θεοδωρικάκο να καταργεί τη διάκριση αυτή, λόγω εύλογων αντιδράσεων για ταξικά κριτήρια.

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Βορίδης επανέφερε την επίμαχη διάταξη, εμπλουτίζοντάς τη με ιδεολογικό πρόσημο.

Η υπουργική απόφαση που ορίζει τα "τεκμήρια για την οικονομική και κοινωνική ένταξη του αλλοδαπού που αιτείται την ελληνική ιθαγένεια" προβλέπει "ετήσιο εισόδημα που του εξασφαλίζει ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας της χώρας". Επαρκές θεωρείται το ετήσιο εισόδημα υπαλλήλου και εργατοτεχνίτη που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, περίπου 7.800 ευρώ στη σημερινή αγορά εργασίας, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο μέλος οικογένειας, με εξαίρεση τα άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία πάνω από 67%, που μπορούν να δηλώνουν εισόδημα προερχόμενο από προνοιακά επιδόματα.

"Επαρκές εισόδημα για τουλάχιστον τα τελευταία 5 έτη πριν την υποβολή της αιτήσεως"

Επιπρόσθετα, η υποχρέωση σταθερού εισοδήματος αφορά περίοδο από τρία ως επτά έτη, ανάλογα με το καθεστώς του ενδιαφερόμενου. Συγκεκριμένα: "Για τους αιτούντες που απαιτείται να συμπληρώνουν 3 έτη προηγούμενης νόμιμης διαμονής (πολίτες Ε.Ε., σύζυγοι Ελλήνων πολιτών με τέκνο) πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα και τα 3 αυτά έτη. Για όσους απαιτείται να συμπληρώνουν 7 έτη (πρόσφυγες ή με καθεστώς επικουρικής, όσοι είναι με άδεια ανθρωπιστικών λόγων, επί μακρόν διαμένοντος, δεύτερης γενιάς, δεκαετίας, μέλη οικογένειας Ελλήνων πολιτών) πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα για τουλάχιστον τα τελευταία 5 έτη πριν την υποβολή της αιτήσεως. Για όσους απαιτείται να συμπληρώνουν 12 έτη (όσοι κατέχουν λοιπούς τύπους αδειών διαμονής) πρέπει να αποδεικνύουν επαρκές εισόδημα για τουλάχιστον τα τελευταία 7 έτη πριν την υποβολή της αιτήσεως(...)".

ΓΙΑ ΝΑ συνεχισετε καντε κλικ εδω 

πηγη: https://www.news247.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 10:23