Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 08:50

Σήμερα το «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών» στη Βόρεια Μακεδονία . Απο την Δυτική Μακεδονία θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και ο δήμαρχος Πρεσπών

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

Στην Οχρίδα και στο χωριό Οτέσοβο των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Ιουλίου το πρώτο «Prespa Forum Dialogue» (Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών), με θέμα «Δυτικά Βαλκάνια: το κομμάτι που λείπει για την ολοκλήρωση της Ευρώπης».

Την διάσκεψη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα της κυβέρνησης της χώρας και από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Συνολικά θα συμμετάσχουν περίπου 300 προσκεκλημμένοι, μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της Σλοβενίας, του Μαυροβουνίου και της Βόρειας Μακεδονίας, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, της Αλβανίας και του Κοσόβου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Επίτροπος Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο πρώην διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

Στη διάσκεψη θα υπάρξουν συνεδριάσεις για την οικονομία και την επιχειρηματική συνεργασία, την κοινωνία των πολιτών, τα περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, αυτή είναι η μεγαλύτερη διάσκεψη που έχει διοργανώσει ποτέ η χώρα του.

«Το Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών είναι μια πλατφόρμα ώστε το παράδειγμα μας να ακουστεί δυνατά σε όλο τον κόσμο και στόχος του είναι η προώθηση του δημοκρατικού διαλόγου, με παραδείγματα τη Συμφωνία της Οχρίδας, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη Συμφωνία Φιλίας με τη Βουλγαρία» σημείωσε.

Απο την Δυτική Μακεδονια θα λάβουν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Γιαννης Κιοσσές και ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 08:56