Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 16:35

Πιέσεις για παρέμβαση Μπορέλ στην άρνηση των ΗΠΑ να χορηγήσουν βίζα στον Ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου

Η ομάδα της Αριστεράς της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορελ να παρέμβει στην υπόθεση του Έλληνα ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, μετά τη νέα

άρνηση των αμερικανικών αρχών να του χορηγήσουν βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

«Η επανειλημμένη άρνηση βίζας στον Κούλογλου οφείλεται στην προηγούμενη δουλειά του ως δημοσιογράφου και σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ. Αυτή η αντιδημοκρατική απόφαση οδήγησε σε έλλειψη εκπροσώπησης της ομάδας μας στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις ΗΠΑ», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της.

«Καλούμε επίσης τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ζοζέπ Μπορελ να παρέμβει αποφασιστικά στην υπόθεση, να ζητήσει μια σαφή εξήγηση από τις αρχές των ΗΠΑ και την ανάκληση της απόφασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Στέλιος Κούλογλου, μέλος της ευρωπαϊκής αριστεράς, δεν έχει λάβει βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ ακόμη και για αποστολές που αποτελούν μέρος των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων από την εκλογή του ως ευρωβουλευτής το 2014.

Το τελευταίο περιστατικό ήταν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν του αρνήθηκαν βίζα για να ταξιδέψει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι έστειλε πρόσφατα επιστολή στην πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες ζητώντας «σαφή εξήγηση» σχετικά με το γιατί δεν χορηγήθηκε βίζα στον Κούλογλου.

Η EURACTIV έμαθε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ απάντησε στην επιστολή του Σασόλι αλλά χωρίς να αναφέρει τους λόγους για την άρνηση έκδοσης βίζας.

Ο Κούλογλου είπε στην EURACTIV τον περασμένο μήνα ότι η άρνηση έκδοσης βίζας είναι πιθανόν αντίποινα λόγω του δημοσιογραφικού του παρελθόντος.

«Γνωρίζω ότι οι αρχές των ΗΠΑ έχουν παραπονεθεί στις ελληνικές για αρκετά ντοκιμαντέρ που παρήγαγα στο παρελθόν, όπως τα ντοκιμαντέρ «25 ψέματα για να πουλήσουν έναν πόλεμο», το«Whisteblowers» και το «Απολογία ενός οικονομικού δολοφόνου»», είπε ο Κούλογλου.

πηγη: (Sarantis Michalopoulos | EURACTIV.com)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 16:43