Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 11:22

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας


koukoulopoulos_vouliΤην εκτίμηση του πως η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς μια θετική εξέλιξη για τη χώρα μας αλλά, κυρίως, επιβάλει σε όλους μας να αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες που μας αναλογούν, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm 99.5.
«Αν αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω ενός δημοψηφίσματος, τότε ας προχωρήσουμε για να αποφασίσουν οι πολίτες», τόνισε ο Υφυπουργός,

επισημαίνοντας όμως ότι:
Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν, με κάθε λεπτομέρεια, για την πραγματική κατάσταση, κάτι που, δυστυχώς, είναι μια απ΄ τις αδυναμίες της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία δεν κατάφερε τα δύο αυτά χρόνια να αναδείξει το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, σε όλες τις διαστάσεις του.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα εμφανίζονται αρνητικές σε όλα, όχι απλώς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις αλλά να εξηγήσουν κιόλας τι σημαίνουν αυτές για το παρόν και το μέλλον της χώρας, μέσα στις συνθήκες της διεθνούς κρίσης.
Ερωτώμενος, αν θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές ο κ. Κουκουλόπουλος υποστήριξε πως αυτό θα έπρεπε να γίνει μόνο στην περίπτωση που βάζαμε πρώτα τα πράγματα σε μια τάξη και ήταν ξεκάθαρο το διακύβευμα για τη χώρα, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν επακριβώς τι θα επιλέξουν με την ψήφο τους.
«Θα πρέπει να καταλάβουμε, επιτέλους, όλοι μας ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση που δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα αλλά μας υπερβαίνει κατά πολύ και γι΄ αυτό οι λύσεις που καλούμαστε να βρούμε και να υιοθετήσουμε θα πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια μιας κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας», υπογράμμισε ο κ. Κουκουλόπουλος.
Ερωτώμενος σχετικά με τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αίτημα που καταθέτουν σήμερα πολλοί, ακόμα και μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο Υφυπουργός επεσήμανε πως για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα βασικά σημεία και να ξεκαθαρίσουμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και ευθύνη τι ακριβώς θέλουμε. Κάτι τέτοιο όμως, πρόσθεσε, δεν συμβαίνει σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν έχει συμβεί ποτέ στη χώρα μας, η οποία δεν διαθέτει την πολιτική κουλτούρα των συγκυβερνήσεων. Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως υπάρχουν σήμερα, και από πολλές πλευρές, πολύ έντονα φαινόμενα διαφόρων να βγάλουν τον εαυτό τους απ΄ το κάδρο των ευθυνών, είτε πρόκειται για πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους της πολιτικής, είτε για ομάδες πολιτών.
Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως
όσα αποφασίστηκαν την 26η Οκτωβρίου είναι μεν μια καλή λύση για την Ελλάδα, η καλύτερη δυνατή στην παρούσα φάση, αλλά όχι και σίγουρη και διασφαλισμένη καθώς θα πρέπει να αποδειχθεί επαρκής και για την ίδια την Ευρώπη, η οποία απέδειξε το καθοριστικό αυτό διάστημα της διεθνούς κρίσης πως, δυστυχώς, βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα πίσω απ΄ τα γεγονότα, κάτι που αποδεικνύουν και οι ισχυρές πιέσεις που δέχονται ήδη χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 11:25