Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 20:58

Με ερώτηση του Γ. Κασαπίδη το θέμα των εργατικών ατυχημάτων της ΔΕΗ θα έρθει στη Βουλή

kasapidisΚατά τη διάρκεια της συζήτησης της ερώτησης ο κ. Κασαπίδης επισήμανε και ανέδειξε τα βασικά αίτια των εργατικών ατυχημάτων όπως η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ, η πλημμελής τήρηση και έλεγχος των κανόνων ασφαλείας

και υγιεινής στους χώρους εργασίας, η ανεπαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση κυρίως των εποχικών και δη των συμβασιούχων σε εργολάβους της ΔΕΗ κ.α.
Ο βουλευτής του νομού ζήτησε από τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ. Αφού επισημανθούν τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων να ληφθούν πρόσθετα και πιο αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας και να ονοματίζονται ο υπεύθυνοι τήρησης των μέτρων προστασίας και ελέγχου των κανόνων ασφαλείας.
Ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε για συνέχιση και εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα εργατικών ατυχημάτων, ιδίως των θανατηφόρων. Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι θα εξετάσει διεξοδικά το πάγιο αίτημα των Δυτικομακεδόνων που έθεσε ο κ. Κασαπίδης για τη μεταφορά και λειτουργία της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Μεταλλείων-Ορυχείων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη στην Π.Ε. Κοζάνης.
Όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης η πράξη αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ελέγχους και την εποπτεία κανόνων ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία.
Τέλος ο βουλευτής του νομού επισήμανε προς τον κ. Μανιάτη ότι καθοριστικότερη παράμετρος για τον περιορισμό και την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων στη ΔΕΗ είναι η διενέργεια των προσλήψεων που εκκρεμούν για την κάλυψη των σοβαρών κενών που υπάρχουν. Επίσης η εξαίρεση του κανόνα 1/10 για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ είναι αναγκαία προϋπόθεση για πρόσθετες προσλήψεις όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης για την ανακούφιση του εργασιακού φόρτου στους εναπομείναντες εργαζόμενους, οι οποίοι από την πίεση και την κούραση αυτή είναι πιο επιρρεπείς σε τυχόν ατυχήματα.
Τέλος ο βουλευτής του νομού ανέφερε ότι η άρση του περιορισμού των προσλήψεων θα τονώσει και τα έσοδα του ΤΑΥΤΕΚΩ(ταμείου εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ), τα οποία διαρκώς μειώνονται με την ακολουθούμενη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 21:03