Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 12:12

Στο αυριανό Eurogroup η απόφαση για την 6η δόση

europeΤην αποδέσμευση της 6ης δόσης για τη χώρα μας αναμένεται να αποφασίσουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες. Την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Στην ατζέντα του Eurogroup βρίσκονται η...

εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η επικύρωση του διορισμού του Γάλλου Μπενουά Κερέ στη θέση του Ιταλού Μπίνι Σμάγκι στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικης Τράπεζας.

 

 

Το πρακτιρείο Reuters επισημαίνει ότι οι κανονισμοί λειτουργίας του ΕΤΧΣ αναμένεταΙ να εγκριθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

 

Τα έγγραφα αυτά αναφέρονται στους κανονισμούς παρέμβασης του ΕΤΧΣ στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ομολόγων, στην επέκταση των προληπτικών πιστώσεων στις κυβερνήσεις και στις επενδυτικές και χρηματοδοτικές στρατηγικές του μηχανισμού.

 

Η έγκριση των κανονισμών θα ανοίξει το δρόμο ώστε ο ΕΤΧΣ να προσελκύσει κεφάλαια από ιδιώτες και κρατικούς επενδυτές, κάτι που θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει τους πόρους του.

 

πηγή-enet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 12:15