Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 17:36

Εκπαιδεύοντας την Ρίτα - Πρεμιέρα Σάββατο 07 Μαρτίου 2015 στο θεατράκι Οχληρών

"ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΤΑ" το βραβευμένο θεατρικό έργο του Βρετανού συγγραφέα Γουίλι Ράσελ,

ανεβάζουν οι "ΟΧΛΗΡΟΙ" σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καραχισαρίδη, από Σάββατο 07 Μαρτίου 2015 έως και 06 Απριλίου 2015, κάθε Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα στο θεατράκι των Οχληρών, Πάρκο Αγίου Δημητρίου.

Ένα έργο με πολύ χιούμορ, που μέσα από την σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας με μεγάλες διαφορές, ηλικίας, μόρφωσης και κοινωνικής τάξης, του καθηγητή Φρανκ (Γιώργος Κοντορίκος) και της μαθήτριάς του Ρίτας (Κωνσταντίνα Τεντόγλου), χλευάζει πρόσωπα, μεθόδους και καταστάσεις, ενώ παράλληλα διερευνά αξίες και αρχές ανθρώπων, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και μορφωτικού επιπέδου.

Η μόρφωση μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο; Μήπως όμως η μόρφωση τού στερεί την αυθεντικότητα; Η Ρίτα, μια κομμώτρια που με το ζόρι έβγαλε το σχολείο, αποφασίζει να μορφωθεί στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Επιλέγει λογοτεχνία. Κάτι που με κανένα τρόπο δε θα της προσφέρει μια καλύτερη δουλειά. Δεν είναι αυτός ο σκοπός της. Θέλει απλά να βελτιώσει τον εαυτό της. Να καταλάβει βαθύτερα το πώς σκέφτεται ο άνθρωπος και ποια είναι τα ζητούμενα της ζωής. Ο Φρανκ ο καθηγητής της αιφνιδιάζεται. Μέσα στα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας είχε ξεχάσει τι σημαίνει ανθρώπινη γνησιότητα. Μια παράξενη σχέση γεννιέται. Ένα παράδοξο ενδιαφέρον που δεν μοιάζει ούτε με έρωτα, ούτε με φιλία. Ο Φρανκ εκπαιδεύοντας τη Ρίτα, ανοίγει στη ζωή του ένα καινούριο παράθυρο....
Γιάννης Καραχισαρίδης
Προπώληση εισιτηρίων
Κατάστημα FORTHNET ΚΟΖΑΝΗΣ (Νάνου Τσόντζα 5, Κεντρική πλατεία Κοζάνης )
Κινητό επικοινωνίας 6987763730 (Νίκος Νικολάου)

Παίζουν - Γιώργος Κοντορίκος, Κωνσταντίνα Τεντόγλου
Σκηνοθεσία, διασκευή κειμένου & μουσική επιμέλεια – Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά & κουστούμια – Δώρα Γαζή
Βοηθός σκηνοθέτη & ήχος – Αθηνά Σταυριανουδάκη
Κατασκευή σκηνικών – Νίκος Λαβαντσιώτης
Φωτισμοί – Νίκος Νικολάου
Μία παραγωγή των «ΟΧΛΗΡΩΝ»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 18:10