Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 10:43

Προβολή της ταινίας ''Στο Φόβο'' του Νίκου Κουρού στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον

Την ταινία μικρού μήκους του Νίκου Κουρού «Στο Φόβο» (Fear), θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Κοζανίτες κινηματογραφόφιλοι

από την Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον. Η ταινία θα προβάλλεται στη βραδινή προβολή μαζί με την εξαιρετική δημιουργία του Αλεχάντρο Γκονζάλεζ Ιναρίτου «Birdman» στις 10 το βράδυ.
Να θυμίσουμε ότι ο «Φόβος» , γνωστός και με τον τίτλο «Fear», γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης, αλλά και σε ορεινές περιοχές της Εορδαίας και ασχολείται με το φλέγον θέμα της ανόδου του φασισμού στην Ελλάδα, φαινόμενο διαχρονικό, άμεσα συνδεδεμένο με τις πιο σκοτεινές πτυχές της νεότερης ιστορίας. Με τη μορφή του θρίλερ και μέσα από την προσχηματική ιστορία δύο παιδικών φίλων που κάποια στιγμή έρχονται αντιμέτωποι λόγω ιδεολογιών, καθώς ο ένας εξακολουθεί να υποστηρίζει και να μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ ο άλλος σπέρνει τον πανικό και το φόβο, όντας οπαδός της φασιστικής θεωρίας, επιχειρείται ένα σχόλιο πάνω στο χθες και στο σήμερα, στις πάγιες τακτικές της εξουσίας που μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού διασπούν και αποδυναμώνουν τις κοινωνικές μάζες εκμεταλλευόμενες τις ιδεολογίες τους και τις διαφορές που προκύπτουν εξ' αυτών, ώστε να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για εμφυλιακές καταστάσεις.
Η ταινία γυρισμένη σε άσπρο μαύρο και με μηδενικό προυπολογισμό, παίχτηκε σε αρκετά φεστιβάλ του εξωτερικού, αλλά και στην Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις!
Παίζουν οι Νίκος Κουρού, Γιάννης Αδαμίδης, Γλυκερία Παπαδοπούλου, Μιχάλης Αραβαντινός, Γιάννης Κοκκάνης, Γιάννης Καλαίτζος και Νίκος Μελεμενής. Τη διεύθυνση φωτογραφίας και το μοντάζ ανέλαβε ο Φάνης Τοψαχαλίδης, τη μουσική ο Γιάννης Παπαδημητρίου, την ηχοληψία η Ελένη Φασούλα, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Στεφανία Θεοδωρίδου, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία ο Νίκος Κουρού. Παραγωγη Tops Productions.