Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 09:57

Ρεσιτάλ Πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας εδώ και δεκαπέντε χρόνια λειτουργεί ως φορέας εκπαίδευσης και πολιτισμού παράγοντας πολιτισμό και δίνοντας την ευκαιρία

στο κοινό της περιοχής να απολαμβάνει μουσικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας με υπερηφάνεια φιλοξενεί στις 22 Απριλίου 2015 δύο εξαιρετικούς σολίστες πιάνου, την Ειρήνη Γαβριηλίδου και τον Ιγκόρ Πέτριν, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ για ένα πιάνο και τέσσερα χέρια. Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα των A. Arensky, S. Rachmaninoff, V Gavrilin.
H Ειρήνη Γαβριηλίδου, πιανίστρια με σπουδές στη Μόσχα, δίδαξε πάνω από δέκα χρόνια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Κρατικό Ωδείο από το 1991 και συμπράττει σε ντουέτο πιάνου με τον Ρώσο πιανίστα Ιγκόρ Πέτριν από το 1989.
Ο Ιγκόρ Πέτριν, ολοκλήρωσε με «Άριστα» τις σπουδές του στο περίφημο Ωδείο "Tchaikovsky" της Μόσχας, δίδαξε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο «Μουσικό Κολλέγιο», και διατελεί Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο με τον Ιγκόρ Πέτριν κατά την επίσκεψη κλιμακίου καθηγητών Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος. Οι εξαιρετικές εντυπώσεις του Ιγκόρ Πέτριν από την επαφή με τους μαθητές του Σχολείου οδήγησαν στην από μέρους του αποδοχή της πρόσκλησης του Σχολείου να επισκεφθεί εκ νέου την πόλη μας και ως καλλιτέχνης.
Με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούμε όλους τους φίλους της μουσικής να τιμήσουν με την παρουσία τους το Σχολείο και τους καλλιτέχνες στο ρεσιτάλ για ένα πιάνο και τέσσερα χέρια που θα δοθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Διευθύντρια
Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 10:04