Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 08:14

Επιστημονικό Συνέδριο «Η οικονομία στην κρίση και μετά κρίση περίοδο»

Πραγματοποιείται την Παρασκευή και  το Σάββατο 19 και 20 Οκτωβρίου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο του MIBES (Management of Innovative Business, Education & Supports Systems) με θέμα:

«Η οικονομία στην κρίση και μετά κρίση περίοδο:  δομικές αλλαγές και πολιτικές καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και περιφερειακής ανάπτυξης»

Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση μετατράπηκε σε οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Η κρίση επέφερε σημαντικές δομικές αλλαγές τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Αυτές φαίνονται στην επιχειρηματική πολιτική, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στη δομή της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Η περίοδος μετά την κρίση είναι μια νέα οικονομική και κοινωνική περίοδος;

Το συνέδριο εστιάζει αφενός την εξέταση των αλλαγών που επήλθαν στην οικονομία και κοινωνία, αφετέρου στις πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν στη μετά-κρίση περίοδο. Στη μετά-κρίση περίοδο εμφανίζονται προοπτικές ανάπτυξης; Σε ποιους τομείς; Με ποιές επιχειρηματικές πολιτικές, πολιτικές καινοτομίας; Ποιος ο ρόλος της περιφερειακής πολιτικής μέσω θεσμικών παραγόντων; Ποια τα διακριτά όρια του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στη νέα πολιτική; Ποιες χρηματοδοτικές πηγές μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη;

 

Τα 40 άρθρα που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα εστιάσουν στις πιο κάτω θεματικές ενότητες:

  • Επιχειρηματικότητα
  • Καινοτομία
  • Ενεργειακή πολιτική
  • Αναπτυξιακή και Περιφερειακή πολιτική
  • Χρηματοδότηση και χρηματοπιστωτικά εργαλεία
  • Οικονομικές πολιτικές
  • Κοινωνικές αλλαγές
  • Διοίκηση στην εκπαίδευση

 

Το συνέδριο οργανώνει η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Πληροφορίες  στην ιστοσελίδα  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  www.teiwm.gr 

 

 

                                                                                          Από το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων