Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 08:46

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : «Ο Θησαυρός της Σιέρρα Μάντρε»

Με τη εξαιρετική περιπέτεια του Τζον Χιούστον «Ο Θησαυρός της Σιέρρα Μάντρε»(The Treasure of Sierra Madre, 1948), ολοκληρώνονται αυτή την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:00 μ.μ. οι θερινές προβολές του

Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Γουόλτερ Χιούστον, Τιμ Χολτ και Μπρους Μπένετ που υποδύονται μια ομάδα Αμερικανών τυχοδιωκτών που κατά τη δεκαετία του '20 βρίσκονται στο Μεξικό, έχοντας ως σκοπό την ανεύρεση χρυσού. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Τρέιβεν, το οποίο διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη ο ίδιος ο Τζον Χιούστον.

Η ταινία που ο Τζακ Γουόρνερ φώναζε περήφανα (μετά τις φωνές του για τις υπερβάσεις στον προϋπολογισμό) πως ήταν η καλύτερη που έκανε ποτέ το στούντιο του, γυρίστηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της, σε απομονωμένη περιοχή του Μεξικού και κατέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο την κατάρρευση στην οποία μπορεί να οδηγηθεί ένας άνθρωπος κυριευμένος από την απληστία.

Ο Τζον Χιούστον περιγράφει τους ήρωες του ως "χαμένους στην ζωή", άτομα που είναι καταδικασμένα από την μοίρα: όταν πλησιάσουν την επιτυχία, τότε η μοίρα τους γυρνά την πλάτη.

Κέρδισε 3 Οσκαρ. Για την σκηνοθεσία, για το διασκευασμένο σενάριο αλλά και του Β’ Ανδρικού ρόλου (για τον πατέρα του σκηνοθέτη Γουόλτερ Χιούστον), ενώ ο Μπόγκαρτ κάνει ίσως τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό ρόλο της καριέρας του στο ρόλο του άπληστου χρυσοθήρα.

Η ταινία παρουσιάζει με τέλειο τρόπο την μεταστροφή του ήρωα (Μπόγκαρτ) από την συνεργασία και την ανθρωπιά στον πλεονασμό και την τρέλα, αποδεικνύοντας πως η απληστία κάνει τον άνθρωπο δούλο των αντικειμένων και των αδυναμιών του...

Πρόκειται για κλασσικό έργο με σχεδόν συνεχή δράση, διαφορετικό ύφος από όλα τα κλασικά γουέστερν και "διδακτικό" τέλος.

 

Με αφορμή την προβολή, καλούμε τους φίλους μας να συμμετέχουν σε κίνηση αλληλεγγύης, προσφέροντας προσερχόμενοι, γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, στυλό κλπ.) για τα παιδιά του «δεκατιανού» που θα τα παραλάβουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς από το «Μαγαζάκι της προσφοράς» του Συλλόγου.

 

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9:00 μ.μ.

στην αυλή του Φιλοπρόοδου

Η έναρξη προσέλευσης στο χώρο (φορώντας απαραιτήτως μάσκα), για αποφυγή συνωστισμού, είναι στις 8:00 μ.μ. ενώ καθόμαστε μόνο εκεί που υπάρχει μαξιλάρι το οποίο και δεν μετακινούμε.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 08:50