Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 18:12

Φαγωμάρα συνδικαλιστών για τα προνόμια της συνδικαλιστικής επιμόρφωσης. Ανακοίνωση της τοπικής ΑΔΕΔΥ

Οι ηρωϊκές παραιτήσεις απαιτούν και ηρωϊκούς άνδρες. Όμως, ηρωϊσμός εκ του ασφαλούς δεν υφίσταται, αφού οι προβαλλόμενοι λόγοι από το παραιτηθέν μέλος της ΕΛΜΕ κ. Σ. Περδικάρη αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.
1. Οι διαδικασίες επιλογής στελεχών για συνδικαλιστική επιμόρφωση δεν θεωρούνται κατά το δοκούν παράνομες ή αδιάφανες, αλλά οι όποιοι ισχυρισμοί τεκμηριώνονται εμπράκτως. Εν προκειμένω η ευθύνη επιλογής ανήκει στο Κοινωνικό Πολύκεντρο.
2. Η προκήρυξη για τη διαδικασία επιλογής συνδικαλιστικών στελεχών έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κοινωνικού Πολύκεντρου. Μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2012 δεν εκδηλώθηκε το ανάλογο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 2 Οκτωβρίου 2012, η οποία επίσης δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κοινωνικού Πολύκεντρου.
3. Άπαντες οι επιλεγόμενοι διαθέτουν τη συνδικαλιστική ιδιότητα ως εκλεγμένα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων, εκπροσώπων εργαζόμενων ή αντιπροσώπων, αφού δεν υπάρχει θεσπισμένο ασυμβίβαστο για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.
4. Η παράταση θητείας της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης δόθηκε από την ΑΔΕΔΥ μετά από πρόταση της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Περδικάρης. Ως εκ τούτου θέμα νομιμοποίησης της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης δεν υφίσταται.
5. Είναι ανήθικο να σπιλώνεται η λειτουργία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης και να χρησιμοποιείται ως μοχλός εσωπαραταξιακής πίεσης στη ΔΑΚΕ λόγω συγκρότησης του ψηφοδελτίου της που, πιθανά, δεν περιλαμβάνει τον κ. Περδικάρη για τους αιρετούς των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί σοβαρές προσεγγίσεις, ειδικά στη σημερινή εποχή που οι εργαζόμενοι βάλλονται πανταχόθεν και συκοφαντούνται οι θεσμοί εκπροσώπησής τους.

Παραιτήσεις αυτού του τύπου όπως του κ. Περδικάρη, μπορούν να εκληφθούν μόνον ως πράξεις «πισώπλατων μαχαιρωμάτων» που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών.

ΓΙΑ ΤΗ Ε.Γ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΕΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΟΓΑΥΡΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 21:29