Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 14:28

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου το ECOCITY, ένας εθελοντικός οργανισμός που στοχεύει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, ανακοίνωσε τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το έτος 2010. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου απονεμήθηκαν βραβεία σε Επιστημονικές Ομάδες, Οργανισμούς, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι βραβευμένοι παρέλαβαν το Αγαλματίδιο από εκπροσώπους του Κράτους, της Βουλής, της Επιστήμης και Φορέων, ως επιβράβευση της πρωτοβουλίας και του έργου περιβαλλοντικής ευαισθησίας που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του 2009. Ανάμεσά τους ήταν και ο Δήμος Κοζάνης, που  έλαβε το βραβείο  ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 – ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ για το Πρόγραμμα «Γιορτή Ανακύκλωσης 2009», το οποίο παρέλαβε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Ο Δήμαρχος παραλαμβάνοντας το βραβείο, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και επεσήμανε πως «το βραβείο ανήκει σε όλους τους Κοζανίτες, που έχουν αναπτύξει περιβαλλοντική ευαισθησία. Η προσπάθεια αυτή στο Δήμο Κοζάνης ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, τότε που η ανακύκλωση δεν ήταν μόδα, ούτε και επιβαλλόταν από τη νομοθεσία. Ο δήμος επένδυσε στους νέους ανθρώπους, λαμβάνοντας καινοτόμες πρωτοβουλίες για τα δεδομένα της εποχής, δημιουργώντας περιβαλλοντική συνείδηση μέσω των δραστηριοτήτων του, γαλουχώντας με αυτό τον τρόπο ευσυνείδητους πολίτες. Σήμερα πλέον έχουμε γενιές ενήλικων πολιτών που σέβονται, αγαπούν και προστατεύουν το περιβάλλον». Ο κ. Μαλούτας κλείνοντας ευχαρίστησε την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου για την πολύτιμη συνεισφορά της και ευχήθηκε στo Ecocity καλή επιτυχία στις δράσεις του.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, είναι ένας Θεσμός που καθιέρωσε το ECOCITY το έτος 2005, με σκοπό την αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνεισφοράς Επιστημόνων, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεων, Οργανισμών, και Μέσων Ενημέρωσης. Ο Θεσμός εμπλουτίσθηκε το έτος 2006 με το βραβείο για το Έργο Ζωής και φέτος με την κατηγορία βραβεία για Διπλωματικές Εργασίες που αξιολογούν Μέτρα για το Αστικό Περιβάλλον.

Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010 απονέμονται σε εργασίες και ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, ενώ για τις διπλωματικές εργασίες στη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών. Οι Υποψηφιότητες προήλθαν από αιτήσεις που υποβλήθηκαν από Δήμους, Οργανισμούς και Επιχειρήσεις, καθώς και από προτάσεις των Επιτροπών του ECOCITY για Επιστημονικό και Ενημερωτικό Έργο που έχει προσανατολισμό στο Περιβάλλον. Οι Υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία αξιολογήθηκαν από Ειδικές Επιτροπές Κριτών. Όλες οι υποψηφιότητες διακρίθηκαν για το υψηλό επίπεδο έμπρακτης περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Ειδικότερα αξιολογήθηκε η εστίαση στα περιβαλλοντικά προβλήματα των πόλεων και της χώρας, η διαπίστωση και περιγραφή προβλημάτων, η αξιοποίηση επιστημονικών και ερευνητικών μεθόδων, οι στόχοι και συνυπηρέτηση αξιών, η διάρκεια και η επένδυση σε αλλαγή συμπεριφορών και διαμόρφωσης τάσεων για τη προστασία του  Περιβάλλοντος. 

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2010 14:30