Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012 19:38

Στα ημιτελικά τα αδέρφια Γκουντούλα

gountoulas_600_319Την πρόκριση στα ημιτελικά στη δίκωπο των ανδρών πήραν ο Νίκος και ο Απόστολος Γκουντούλας, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της προκριματικής σειράς, στην οποία αγωνίστηκαν. Οι έλληνες ξεκίνησαν πολύ δυνατά, αλλά στη συνέχεια έχασαν έδαφος και έμειναν πίσω από βρετανούς και ιταλούς. Τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 6 λεπτά 21.46΄΄ και εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά, την Τετάρτη, 1η Αυγούστου.

Ασφαλώς, με την επίδοσή τους, η οποία ήταν η 7η καλύτερη στα προκριματικά δικαιούνται να κάνουν όνειρα για τον τελικό του αγωνίσματος.

Πρώτοι στη σειρά τους πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού οι Βρετανοί Τζορτζ Νας και Ουίλιαμ Σατς (6:16.58), ενώ δεύτεροι ήταν οι Ιταλοί Νικολό Μορνάτι και Λορέντσο Καρμποντσίνι (6:18.33).

Σε αγώνα ρεπεσάζ (30/7) θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά οι 4οι σήμερα Γερμανοί (Αντόν Μπράουν, Φελίξ Ντραότα.

Ο Νίκος Γκουντούλας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: "Συνήθως έτσι γίνεται στην πρώτη κούρσα. Από τη στιγμή που είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση στη δωδεκάδα συνεχίσαμε με ένα πιο ήπιο ρυθμό".

Ο αδελφός του, Απόστολος, συμφώνησε: "Στόχος ήταν η δωδεκάδα και έπρεπε να γλιτώσουμε τους επαναληπτικούς. Σπάνια είναι γρήγορη η πρώτη κούρσα".

Σε ερώτηση για την παρουσία 30 χιλιάδων φιλάθλων στο κωπηλατοδρόμιο του Ιτον σήμερα, ο Νίκος Γκουντούλας σχολίασε: "Έχουμε τρέξει σε παρόμοιες συνθήκες, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Νέα Ζηλανδία. Στον προκριματικό γύρο δεν περιμέναμε τόσο κόσμο εδώ στη λίμνη Ντόρνι... είναι αλήθεια. Αν και ξέρουμε τι σημαίνει εδώ η κωπηλασία. Το βρετανικό κοινό είναι συγκλονιστικό και αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για όλους μας".

Πρώτη συμμετοχή για τα αδέλφια Γκουντούλα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Απόστολος Γκουντούλας κλήθηκε να μιλήσει γι' αυτή την εμπειρία του. "Εμείς δεν ζούμε στο Ολυμπιακό χωριό. Εμείς μένουμε στο κωπηλατικό χωριό. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα. Είμαστε εμείς και εμείς! Όλοι οι αθλητές της κωπηλασίας δηλαδή που γνωριζοματε καλά μεταξύ μας από τα παγκόσμια πρωταθλήματα".

πηγή-sport.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 20:59