Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 14:45

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: Με μετάλλια οι Τεληκωστόγλου Αποστόλης και Μεχτερίδης Στυλιανός απο το Zagreb της Κροατίας

makedTELIKOSTO_ZAGREPΓια άλλη μια χρονιά η ομάδα της Μακεδονικής Δύναμης έδωσε το παρόν στο διεθνές πρωτάθλημα taekwondo, Croatia Open 2012, το οποίο έλαβε χώρα στο Zagreb της Κροατίας το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Νοεμβρίου 2012.

Το πρωτάθλημα φιλοξένησε 1.350 αθλητές από 36 χώρες με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, γεγονός που χάρισε στη διοργάνωση υψηλού επιπέδου θέαμα. Η ομάδα της Μακεδονικής Δύναμης συμμετείχε με τους αθλητές : Γρίβα Γιώργο, Μεχτερίδη Στέλιο, Μπουντιούκο - Σπινάρη Νάσο, Παπαδόπουλο Θάνο, Πράσσο Βαγγέλη, Τεληκωστόγλου Αποστόλη, Τσιφτσή Γιώργο, Χασιώτη Θοδωρή, εκ των οποίων οι δύο ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τεληκωστόγλου Αποστόλης του Κωνσταντίνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -78kg εφήβων, ύστερα από 4 εκπληκτικούς αγώνες. Οι αντίπαλοι που βρέθηκαν στο διάβα του και κατάφερε επιτυχώς να ξεπεράσει ήταν: Τσέχος ο πρώτος, Βούλγαρος ο δεύτερος, Γερμανός ο τρίτος και Νορβηγός ο τέταρτος. Ο Αποστόλης είναι ένας ανερχόμενος αθλητής και πολλά υποσχόμενος. Ας μην ξεχνάμε πως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων φέτος στην Αίγυπτο κατέκτησε την 2η θέση.
Ο Μεχτερίδης Στυλιανός του Μιλτιάδη είναι ο άλλος αθλητής που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των -68kg ανδρών, αφού πρώτα έδωσε 5 αγώνες. Στον 1ο αγώνα ήρθε αντιμέτωπος με τον Γερμανό Daniel Manz , ο οποίος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία του, πρωταθλητής Ευρώπης καθώς και μέλος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο. Αντιλαμβανόμαστε το δύσκολο έργο που είχε να φέρει εις πέρας ο Στέλιος Μεχτερίδης. Υπερασπιζόμενος λοιπόν τη φήμη του και το όνομά του εξουδετέρωσε τον Γερμανό αντίπαλό του. Ακολούθησαν ένας Κροάτης, ένας Ουκρανός, άλλος ένας Κροάτης και τέλος ένας Βούλγαρος αντίπαλος.
Η συμμετοχή και μόνο σε αυτό το βαθμολογούμενο πρωτάθλημα που είναι υψηλού επιπέδου και πληροί τις προϋποθέσεις τις Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποτελεί σημαντικό μάθημα ιδιαίτερα για τους νεότερους αθλητές που χρειάζονται τέτοιου είδους αγωνιστικές εμπειρίες ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι και φτασμένοι αθλητές τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό, μαθαίνοντας να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, την ήττα ή τη νίκη τους, από νωρίς.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 14:50