Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 16:28

Πανελλήνια πρωτιά της Μακεδονικής δύναμης στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo, για τις κατηγορίες εφήβων – νεανίδων, ανδρών –

γυναικών, στην πόλη της Χαλκίδας από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014. Το πρωτάθλημα διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό η οποία ανέλαβε εξολοκλήρου την διοργάνωση και κατάφερε να τη φέρει εις πέρας επάξια.
Η συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε τους 700, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής πόντων καθώς και με την παρουσία 7 ξένων, διεθνών διαιτητών αλλά και των Ελλήνων διαιτητών οι οποίοι εργάστηκαν 3 μέρες για την σωστή και άψογη διεκπεραίωση του πρωταθλήματος, ενός πρωταθλήματος που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του taekwondo.
Η Μακεδονική Δύναμη και για το 2014 κατάφερε να μείνει στην κορυφή. 1η στην γενική κατάταξη στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, κατακτώντας δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, παίρνοντας ταυτόχρονα και 2 εισιτήρια για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Baku του Αζερμπαϊτζάν. Ο λόγος για τους Μεχτερίδη Στυλιανό του Μιλτιάδη στην ολυμπιακή κατηγορία των -68kg και τον Τζέλλο Νικόλαο του Ιωάννη επίσης σε ολυμπιακή κατηγορία, στα -80kg, ο οποίος ας μην ξεχνάμε ότι παράλληλα είναι και φοιτητής στην Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Οι αθλητές μας λοιπόν θα ταξιδέψουν το Μάιο στο Baku ως μέλη της Εθνική μας ομάδα, όπως και τα 10 προηγούμενα χρόνια, όπου θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στην ίδια ολυμπιακή κατηγορία ( -80kg ) ο Παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων για το 2012 Τεληκωστόγλου Αποστόλης του Κωνσταντίνου, επίσης φοιτητής Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πατιάς Παρμενίων του Κωνσταντίνου στην κατηγορία των -87 kg ο οποίος μάλιστα διανύει το 5ο έτος της Ιατρικής Αθηνών.
Στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων είχαμε δύο εξίσου σημαντικές διακρίσεις καθώς ο Καραγκούλας Στέργιος του Νικολάου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -78kg όπως και η Τζέλλου Κατερίνα του Ιωάννη στην κατηγορία της, στα -63kg νεανίδων παίρνοντας και αυτοί το δικό τους εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο στην Κίνα, όπου θα αγωνιστούν και αυτοί ως μέλη της Εθνικής μας ομάδας.
Σε δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας κ. Αλμασίδης Χρήστος είπε: ‹‹ για μια ακόμη φορά οι διακρίσεις των αθλητών μας κράτησαν τον σύλλογο στην κορυφή, το δύσκολο όμως δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί. Εμείς με τη δουλειά που κάνουμε με τους συνεργάτες μας, με τους προπονητές και την προσπάθεια των αθλητών μας τα 10 τελευταία χρόνια είμαστε στην κορυφή. Χαίρομαι που ακόμη 4 αθλητές του συλλόγου μας, από την πόλη μας θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στις Διεθνείς υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας, οι αθλητές δίνουν ένα στίγμα, μια ανάσα αισιοδοξίας και χαράς. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, διακριθέντες και μη και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους πρωταθλητές μας για το πανευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ››.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 16:36