Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 13:27

Aνακοίνωση ΑΕ Κοζάνης και Μακεδονικού για την δημοτική αρχή : «Περίεργοι» και «χούλιγκαν» όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης της 13-4-2016 ο σύμβουλος κ. Κυριακίδης έθεσε, εκτός ημερησίας διάταξης, ερώτηση για την
αποσυναρμολόγηση της λυόμενης κερκίδας του Στρατιωτικού Γηπέδου Κοζάνης που έγινε στις 24-3-2016 με μονομερή απόφαση της προέδρου του Οργανισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης κ. Φανής Φτάκα-Τσικριτζή (χωρίς το θέμα να περάσει από το Δ.Σ. του ΟΑΠΝ).
 Στην απάντηση της στον κ. Κυριακίδη η κ. Φτάκα, αυτο-διαψεύδοντας την ίδια την ανακοίνωση (μνημείο ψεύδους) του ΟΑΠΝ της 22-3-2016 (http://www.kozan.gr/post/256320 ), ανέφερε:
-Η συντήρηση των κερκίδων για τελευταία φορά έγινε το 2008 (η ανακοίνωση του ΟΑΠΝ της 22-3-2016 αναφέρει ότι οι κερκίδες συντηρήθηκαν το καλοκαίρι του 2015!)
-Η εντολή της να μην χρησιμοποιηθούν οι κερκίδες την φετινή σαιζόν δόθηκε (προφορικά) στον ΥΠΑΛΛΗΛΟ του Στρατιωτικού Γηπέδου και όχι στις ομάδες (ο οποίος προφανώς δεν ενημέρωσε τις ομάδες !).
Προφανώς κ. Φτάκα ήταν υποχρέωση του ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ να ενημερώσει (προφορικά) τις ομάδες, όπως (προφορικά) και όλα τα σχολεία που χρησιμοποίησαν τις κερκίδες κατά τους φετινούς σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου (όταν δεκάδες μαθητές χοροπηδούσαν ρυθμικά στις ανασφαλείς κερκίδες). Εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη, είναι καθαρά ευθύνη του ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ τον οποίο είχατε ενημερώσει προφορικά να ενημερώσει με την σειρά του προφορικά όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η κ. Φτάκα επίσης ανέφερε με δηκτικό ύφος ότι ο κ. Κυριακίδης ενδιαφέρεται για το θέμα γιατί φοβάται ότι θα αποσυναρμολογηθούν και οι λυόμενες κερκίδες του γηπέδου Πρωτοχωρίου, του τόπου καταγωγής του. Αν η κ. Φτάκα ποτέ ενδιαφερόταν να επισκεφθεί τους αθλητικούς χώρους για τους οποίους είναι υπεύθυνη ίσως να διαπίστωνε ότι στο γήπεδο Πρωτοχωρίου ουδέποτε τοποθετήθηκαν είτε λυόμενες είτε άλλου είδους κερκίδες.

Επίσης θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι η συνολική συνεισφορά της κ. Φτάκα στο Στρατιωτικό Γήπεδο μέχρι στιγμής (πέρα από το «γκρέμισμα» των κερκίδων) ήταν η απαγόρευση της χρήσης του πάρκινγκ του γηπέδου, μία απόφαση η οποία έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους ήδη βεβαρυμμένους χώρους στάθμευσης του ΔΑΚ και είναι παράνομη σύμφωνα με το ετήσιο παραχωρητήριο του Γενικού Επιτελείου Στρατού προς τον Δήμο Κοζάνης («Παράταση Κατά Χρήσης Παραχώρησης Εκτάσεων Στρατοπέδων ΨΥΧΟΓΙΟΥ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ») όπου αναφέρεται: 
«Εγκρίνουμε την παράταση της χρήσης εκτάσεων των στρατοπέδων ΨΥΧΟΓΙΟΥ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ και συγκεκριμένα του Στρατιωτικού Γηπέδου για τις ανάγκες αθλητικών δραστηριοτήτων και της έκτασης 1.149 τ.μ. ως χώρου στάθμευσης των οχημάτων των αθλουμένων..»

Προφανώς η κ. Φτάκα, ως μη χρήστης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ η ίδια, ποσώς ενδιαφέρεται για την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται οι δημότες-χρήστες σε μία περιοχή όπου μάλιστα κυκλοφορούν πολλά μικρά παιδιά-αθλητές και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας που προκάλεσε η μείωση των χώρων στάθμευσης.
 
Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι στην ίδια συνεδρίαση της 13-4-2016 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Κύρινας, αφού αρνήθηκε τον λόγο στους προέδρους του Μακεδονικού Κοζάνης και της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης οι οποίοι θέλησαν να ανταπαντήσουν στα ψεύδη της κ. Φτάκα, τους αποκάλεσε «περίεργους» κι αφού αυτοί αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας λίγο αργότερα τους αποκάλεσε «χούλιγκαν».

Τα Δ.Σ. του Μακεδονικού Κοζάνης και της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης αφήνουν στην κρίση των δημοτών την συμπεριφορά του δημοκράτη προέδρου κ. Κύρινα και απαιτούν την δημόσια συγνώμη του για τους απρεπέστατους χαρακτηρισμούς σε αιρετούς προέδρους συλλόγων με ιστορία και συνεισφορά πολλών δεκαετιών στον αθλητισμό της πόλης της Κοζάνης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 13:34