Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 08:57

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro έρχεται και φέτος στα Γρεβενά

Οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου θα δώσουν μάχη στα Γρεβενά για τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος.
Ο Steve Holcombe στην Ουγγαρία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα enduro 2017
 
Ο Holcombe είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία © Future7Media
Post Production Media

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πόλη των Γρεβενών θα φιλοξενήσει τον ελληνικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro. Το τριήμερο 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, περισσότεροι από πενήντα κορυφαίοι αναβάτες, ανάμεσα τους και οι ταχύτερες γυναίκες του κόσμου, θα αναμετρηθούν στις ειδικές διαδρομές μέσα κι έξω από την πόλη των μανιταριών, για τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος.

Με το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος να έχει μόλις ολοκληρωθεί, τα αποτελέσματα του Ελληνικού GP αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο κυνήγι των τίτλων.

Αναβάτες & κατηγορίες

Στην κύρια και νεοσύστατη κατηγορία EnduroGP (μοτοσυκλέτες από 250cc και πάνω) ο Βρετανός Steve Holcombe (Beta) έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα και θα έρθει στην Ελλάδα ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Για αυτό το λόγο θα είναι ο μοναδικός αναβάτης με χρυσό number plate και θα ξεχωρίζει εύκολα και από το γεγονός πως οδηγεί δίχρονη μοτοσυκλέτα. Ακολουθούν δύο Γάλλοι, ο Loic Larrieu (Yamaha) και ο Christophe Nambotin (ΚΤΜ) με τον δεύτερο να έρχεται από δύο σερί νίκες στον αγώνα της Ουγγαρίας.

Στην Ε2 (μοτοσυκλέτες μέχρι 250cc) o 20 ετών Josep Garcia (ΚΤΜ) προηγείται στη βαθμολογία, ωστόσο ο Φινλανδός Eero Remes (TM) θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο στον ελληνικό αγώνα και να πάρει και πάλι μια διπλή νίκη.

Για τους Έλληνες αναβάτες που θέλουν να συμμετάσχουν στον αγώνα έχει προκυρηχθεί παράλληλη διοργάνωση στην ίδια διαδρομή. Το κόστος θα είναι μικρότερο καθώς δεν απαιτείται διεθνής license και η εκκίνηση θα δοθεί αμέσως μετά από αυτή των αναβατών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με προαιρετική τη συμμετοχή στην Super Test της Παρασκευής.

Πρόγραμμα αγώνα

Η αυλαία του αγωνιστικού τριημέρου θα ανοίξει με τη Super ειδική της Παρασκευής στις 6 το απόγευμα. Θα βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης (περιοχή Αχχίλης) και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με θεαματικά περάσματα από κορμούς δέντρων και πολλά τεχνητά εμπόδια. Εκεί οι αναβάτες θα αναμετρηθούν σε δυάδες και η θέση κάθε αναβάτη στη συνολική κατάταξη θα καθορίσει την “ποινή” που θα δεχθεί για την πρώτη μέρα του αγώνα (Σάββατο).

Την Κυριακή επαναλαμβάνεται η ίδια διαδρομή αλλά λογίζεται ως ξεχωριστή μέρα και βαθμολογείται ανεξάρτητα. Εκτός της Super ειδικής -που θα πραγματοποιηθεί μόνο την Παρασκευή- θα υπάρχουν τρεις ακόμα ειδικές τις οποίες οι αναβάτες θα πραγματοποιούν κάθε μέρα από τέσσερις φορές. Θα βρίσκονται κοντά στην πόλη και θα είναι εύκολες στην παρακολούθησή τους. Το συνολικό μήκος της διαδρομής υπολογίζεται κοντά στα 200χλμ. για κάθε μέρα και η διάρκεια για να την ολοκληρώσουν οι πρώτοι αναβάτες θα είναι περίπου οχτώ ώρες.

Ο Eero Remes στα Γρεβενά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
 
Ο Remes θέλει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο © Thodoris Ermilios

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και ο τερματισμός της πρώτης μέρας καθώς οι μηχανικοί θα δώσουν αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουν, σε μόλις 15 λεπτά, τις μοτοσυκλέτες για τη δεύτερη μέρα. Στο ίδιο διάστημα οι αναβάτες, έχοντας ολοκληρώσει 8 ώρες αγώνα, θα πρέπει να αλλάξουν μόνοι τους τα ελαστικά των μοτοσυκλετών τους. Για κάθε μέρα, υπάρχει ξεχωριστή απονομή που πραγματοποιείται λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση κάθε ημέρας.

ΠΗΓΗ:http://www.redbull.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 09:01