Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 19:21

Άλλο ένα μετάλλιο στο Διεθνές Πρωτάθλημα taekwondo για τον Νίκο Τζέλλο της Μακεδονικής Δύναμης

tzellos_metallioΔεν είναι η πρώτη φορά που ο αθλητής της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης Τζέλλος Νικόλαος κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες. Αυτή τη φορά αγωνίστηκε ως μέλος της ολυμπιακής ομάδας της χώρας μας στο Διεθνές Πρωτάθλημα taekwondo French Open στο Παρίσι. Το Πρωτάθλημα αυτό ήταν και το τελευταίο για το 2011 πριν από το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο στο Kazan της Ρωσίας.

 

Και εκεί κάποιοι αθλητές διεκδικούν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα, όπως και ο Νίκος, ενώ κάποιοι άλλοι το έχουν ήδη πάρει.

Ο Τζέλλος Ν. ολοκλήρωσε λοιπόν την φετινή χρονιά του με τον καλύτερο τρόπο, αφού και πάλι ανέβηκε στο βάθρο με το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών στα -80 κιλά. Η διαδρομή που είχε να διανύσει έως την κατάκτηση του μεταλλίου ήταν πολύ δύσκολη αν αναλογιστούμε ότι συνολικά στην κατηγορία του αγωνίστηκαν 75 αθλητές και όλοι καταξιωμένοι στον χώρο του taekwondo, σαν τον Νίκο μας. Παρ' όλα αυτά ο Τζέλλος απέδειξε για άλλη μια φορά την υπεροχή του συνεχίζοντας να γράφει ιστορία.

Στον 1ο αγώνα ήρθε αντιμέτωπος με τον Βόσνιo αθλητή Katana Amir, τον οποίο και κέρδισε με 7 – 0. Ο 2ος αγώνας έληξε υπέρ του Νίκου με σκορ 6 – 1, όπου είχε απέναντί του το Konan n Guessan Sebastien από την Ακτή Ελεφαντοστού της Αφρικής. Συνεχίζοντας στον 3ο αγώνα κέρδισε τον Πολωνό Chwesiuk Kamil με 7 – 6 και φτάνει στον 4ο αγώνα με αντίπαλο τον Άγγλο Cook Aaron τον οποίο επίσης κέρδισε με 13 – 10. Ο αγώνας του Τζέλλου με τον Cook εκ των προτέρων είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των θεατών και όχι άδικα. Ήταν ένας αγώνας υψηλής αγωνιστικής τεχνικής και ίσως από τους πιο ωραίους αγώνες του πρωταθλήματος. Πρώτος λοιπόν στο γκρουπ του ο Νίκος οδεύει προς το βάθρο. Επόμενος αγώνας, αλλά και τελευταίος για τον Τζέλλο με τον Γάλλο Doucara Mamedy όπου ηττήθηκε με 4 – 2, μένοντας έτσι στην τρίτη θέση.

Γενικά είχε μία πάρα πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις στους παρευρισκόμενους αλλά και σε όσους τον παρακολούθησαν από το διαδίκτυο. Κλείνει λοιπόν το 2011 και με αυτή του την επιτυχία ο Τζέλλος Νικόλαος έχει πλέον 27 βαθμούς και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωπαϊκής λίστας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 20:10