Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 06:33

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ για την κατασταση στην Παθολογική κλινική στο «Μαμάτσειο» ΓΝ Κοζάνης

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παθολογική κλινική στο ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο»

Η πραγματικότητα στον χώρο της υγείας στην ΠΕ Κοζάνης έρχεται να κάνει θρύψαλα την μαγική εικόνα

που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρά τις τυμπανοκρουσίες ότι η κατάσταση στην υγεία βελτιώνεται, τα οξυμμένα προβλήματα είναι εδώ (παθολογική, καρδιολογική, παιδιατρική, ΕΚΑΒ κ.α) και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού.

Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση και την λειτουργία της παθολογικής κλινικής αποδεικνύουν ότι οι ελλείψεις και τα κενά είναι τεράστια, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η λειτουργία και της παθολογικής αλλά και άλλων κλινικών βασίζεται εδώ και πολύ καιρό στις υπερπροσπάθειές και το φιλότιμο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που έχει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις και τα κενά με εξαντλητικά ωράρια και παραπάνω υπερωρίες από το προβλεπόμενο όριο.

Η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες της ΠΕ Κοζάνης χρειάζεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οργανώνοντας την πάλη για: 

  • Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών. Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά σε γιατρούς και νοσηλευτές. Καμία σκέψη για κλείσιμο κλινικών.
  • Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προμηθευτεί τον απαραίτητο σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, για να μην ταλαιπωρούνται ασθενείς και εργαζόμενοι.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Υγείας. Κατάργηση των χαρατσιών, πληρωμών και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
  • Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο προσερχόμενοι στο νοσοκομείο για να εξεταστούν ή για να κάνουν αναγκαίες θεραπείες και επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.

 

Η Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο «Μαμάτσειο» ΓΝ Κοζάνης την Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 11:00πμ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 06:36