Η E. Επιτροπή ενέκρινε μια νέα προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη προϊόντος για την Ελλάδα - VETONEWS Ειδήσεις από Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Μακεδονία και όλη την Ελλάδα

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 17:09

Η E. Επιτροπή ενέκρινε μια νέα προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη προϊόντος για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση καταχώρισης του «Αρσενικού Νάξου» στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το «Αρσενικό Νάξου» είναι ένα ώριμο, σκληρό τυρί που παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά χάρη στην έντονη, πικάντικη και αλμυρόγλυκη γεύση του. Το «Αρσενικό Νάξου» παράγεται και ωριμάζει σε διάφορες κοινότητες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Η διαδικασία παραγωγής του συνδέεται στενά με τις γνώσεις των τυροκόμων, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τον χρόνο τυροκόμησης λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και τη σύσταση της χλωρίδας  Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί σε πάνω από 1 460 ήδη προστατευόμενα διατροφικά προϊόντα, κατάλογος των οποίων είναι διαθέσιμος στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 17:14
Κατηγορία Ελλάδα
επιστροφή στην κορυφή

Copyright ©2025 VETONEWS Ειδήσεις από Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Μακεδονία και όλη την Ελλάδα


βλεπετε μια προεπισκοπηση για κινητα τηλεφωνα. διαβαστε την πληρη εκδοση του αρθρου εδω