Χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για την αποπληρωμή δασικών έργων αντιπυρικής προστασίας - VETONEWS Ειδήσεις από Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Μακεδονία και όλη την Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 14:54

Χρήματα από το Πράσινο Ταμείο για την αποπληρωμή δασικών έργων αντιπυρικής προστασίας

Το ποσό των 876.071,77 ευρώ εξασφαλίστηκε από το Πράσινο Ταμείο για την εξόφληση των δαπανών, στους αναδόχους των δασικών έργων αντιπυρικής προστασίας, που έγιναν στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της περσινής αντιπυρικής περιόδου.
Η αποπληρωμή θα πραγματοποιηθεί..

μέσω των Περιφερειακών Ταμείων και αφορά το ποσό των 601.296,75 ευρώ για την Ήπειρο και το ποσό των 274.775,02 ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία.
Πρόκειται για έργα καθαρισμού δασικών δρόμων των δημοσίων δασών, καθαρισμού-αποψιλώσεων δασών και συντηρήσεων υπαρχουσών υδατοδεξαμενών, καθώς και λοιπών έργων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, από τις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης, από τον τακτικό προϋπολογισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, δόθηκε στους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής, το ποσό των 900.000 ευρώ για την εκτέλεση υλοτομικών εργασιών στα δημόσια δάση.
Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τα δάση της περιοχής αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του φυσικού μας περιβάλλοντος αλλά και ένα ανεκτίμητο αναπτυξιακό κεφάλαιο, που θα πρέπει διαρκώς να προστατεύουμε αλλά και να αναδεικνύουμε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 14:56
Κατηγορία Κοζάνη
επιστροφή στην κορυφή

Copyright ©2025 VETONEWS Ειδήσεις από Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Μακεδονία και όλη την Ελλάδα


βλεπετε μια προεπισκοπηση για κινητα τηλεφωνα. διαβαστε την πληρη εκδοση του αρθρου εδω