Πανεπιστημιακοί της ΠΟΣΔΕΠ: Να μην καταθέσει το υπουργείο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Ανώτατη Ε#κπαίδευση - VETONEWS Ειδήσεις από Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Μακεδονία και όλη την Ελλάδα

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 11:34

Πανεπιστημιακοί της ΠΟΣΔΕΠ: Να μην καταθέσει το υπουργείο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Ανώτατη Ε#κπαίδευση


Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ, στην 3η συνεδρίασή της την 6η Ιουλίου 2011, αφού έλαβε υπόψη της τις πρόσφατες εξελίξεις στο σχετικό θέμα, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που δημοσιοποίησε η Υπουργός Παιδείας δεν έχει τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας και της ΠΟΣΔΕΠ.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην το καταθέσει. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και η ΠΟΣΔΕΠ έχει διατυπώσει εμπεριστατωμένα και δημόσια τις προτάσεις της για τις αναγκαίες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Χρειάζεται να ξεκινήσει τώρα ένας ανοικτός, ουσιαστικός και οργανωμένος διάλογος με τον απαιτούμενο χρόνο (τουλάχιστον 3 μήνες) για τη συνδιαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου με τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 14:03
Κατηγορία Πολιτική
επιστροφή στην κορυφή

Copyright ©2025 VETONEWS Ειδήσεις από Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Μακεδονία και όλη την Ελλάδα


βλεπετε μια προεπισκοπηση για κινητα τηλεφωνα. διαβαστε την πληρη εκδοση του αρθρου εδω