Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
vetonews

vetonews

Ένας 32χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ένας 30 χρόνο και τραυμάτισε επίσης ένας ακόμη νεαρό χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας. Ο 32χρονος πλησίασε το νεαρό από πίσω σε γνωστό καφέ της πόλης και τον μαχαίρωσε πολλές φορές ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον φίλο του ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Φλώρινας. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι σύντροφος της πρώην κοπέλας του θύτη. Ο 32χρονος μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του. Ανακρίσεις για το θανατηφόρο περιστατικό διεξάγει η ασφάλεια Φλώρινας .

Αντιμέτωπες με την επιστροφή των επιδοτήσεων ρεύματος που έλαβαν κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, βρίσκονται αιφνιδιαστικά αναρίθμητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γι’ αυτό ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, μαζί με τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Ενέργειας Βουλευτή Φρ. Παρασύρη και επιπλέον 27 Βουλευτές, κατέθεσαν Ερώτηση – Α.Κ.Ε. στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις για το κυβερνητικό φιάσκο.

«Ακριβώς μία μέρα μετά τις Ευρωεκλογές, στις 10/6/2024, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Απόφαση Υπουργών του κ. Μητσοτάκη, βάσει της οποίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ζητούν την επιστροφή επιδοτήσεων στην τιμή του ρεύματος που δόθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης (αγγίζοντας τα 800 εκατ. ευρώ για 1.200.000 δικαιούχους) και οι οποίες, όπως φαίνεται, δεν εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποκαλυπτικές είναι οι επίσημες Ανακοινώσεις της ΓΣΕΒΕΕ και του ΕΕΑ» υπογραμμίζει για το θέμα ο Π. Κουκουλόπουλος.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι «τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα σοβαρά: 

- Οι επιδοτήσεις δόθηκαν όχι κατόπιν απαίτησης, αλλά με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που έτυχε ιδιαίτερης επικοινωνιακής προβολής τότε. 

- Στην Κ.Υ.Α. μνημονεύεται αλληλογραφία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ε.Ε. που χρονολογείται πολλούς μήνες πίσω, στον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2023. Η Κυβέρνηση, όμως, περίμενε να περάσουν οι Ευρωεκλογές και αυτό από μόνο του συνιστά εξαπάτηση ολκής. 

- Τα ποσά επιστροφής που απαιτούν οι πάροχοι δεν είναι καθόλου αμελητέα, σε μια περίοδο μάλιστα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν είναι “στα καλύτερά της”. Κάτι που δεν ισχύει για τις εταιρείες παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που πέρασαν την ενεργειακή κρίση αλώβητες ή -για την ακρίβεια- με αύξηση κερδών.

Για το κυβερνητικό φιάσκο και την εξαπάτηση των επαγγελματιών, Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε ήδη Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας να μας δοθούν όλα τα σχετικά έγγραφα, όπως η αλληλογραφία για το χρόνο ενημέρωσης της Ελληνικής Κυβέρνησης. 

Ως κατακλείδα, στην οποία θα επανέλθουμε, υπενθυμίζω ότι η Κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στη λιανική όσο θα διαρκούσε η κρίση, πρόταση που ήταν εντός ευρωπαϊκού πλαισίου και κυρίως διαμοίραζε το βάρος του κόστους της επιδότησης σε παραγωγούς και παρόχους ενέργειας, δηλαδή όχι μόνο στους καταναλωτές και τα κρατικά ταμεία όπως έπραξε η ΝΔ».

Για ειδικότερες πληροφορίες, επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης & Α.Κ.Ε.

 Η σχέση ιστορίας και λογοτεχνίας είναι πολύπλοκη και πολυσήμαντη, είναι μια σχέση που τροφοδότησε και τροφοδοτεί  τις ιστορικές αναπαραστάσεις ως νέο κοινωνικο βίωμα,

Ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος,

Επειδή μέσα σε έξι μήνες θητείας η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη άρχισε ήδη να παράγει έργο, το οποίο καθημερινά οι πολίτες το βλέπουν να γίνεται πράξη, έχει θορυβήσει

Σελίδα 1 από 7824